Sanitat anuncia que les obres d’ampliació i millora del centre de salut Petrer II començaran de manera imminent

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es van adjudicar per un import de 4,1 milions d’euros a la UTE Imesapi i INTAGUA, amb un termini d’execució de 19 mesos

 

La gerent de l’àrea de Salut d’Elda, Vicenta Tortosa, ha comunicat l’imminent inici de les obres d’ampliació del centre de salut Petrer II. De fet, en els pròxims dies se signarà l’acta de replanteig, el primer pas perquè els treballs es puguen iniciar, amb una inversió de 4,1 milions d’euros, la qual cosa millorarà estes instal·lacions amb l’ampliació de 1.600 metres quadrats. 

Així ho ha comunicat Tortosa a l’alcaldessa de la Petrer, Irene Navarro, a més del fet que la Conselleria està quadrant dates perquè el seu titular, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, faça una visita al centre de salut i al mateix temps es presente la maqueta del projecte. 

Les obres d’ampliació i millora es van adjudicar a mitjan abril a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Imesapi i Intagua, compten amb un termini d’execució de 19 mesos i permetran augmentar la superfície del centre en més de 1600 metres quadrats.

El projecte s’executarà en dues fases perquè el centre puga estar sempre en funcionament.

En la primera etapa s’executarà l’obra d’ampliació, i posteriorment, es realitzarà el trasllat de personal i equips assistencials perquè, una vegada posats en funcionament, s’inicie l’obra de reforma de les instal·lacions actuals. Finalment, es realitzarà l’obra per a connectar el centre actual amb la zona ampliada.

Es durà a terme una reforma integral de les actuals instal·lacions, situades al carrer Jardins del Rei Joan Carles I i que atenen sanitàriament una població assignada de 16.539 persones.

El projecte preveu l’increment de les consultes de medicina de família i comunitària, que passaran de les 6 actuals a 12. A més, es millorarà el Punt d’Atenció Continuada, que presta el servei d’urgències, amb l’ampliació de dues consultes.

D’altra banda, els treballs adjudicats permetran dur a terme una ampliació de l’àrea d’admissió i remodelació del servei d’extraccions, tractaments i cirurgia menor, i està previst incorporar espais destinats al personal de l’ambulància de suport vital bàsic.

D’altra banda, el nou centre de salut Petrer II comptarà amb noves prestacions assistencials, com és el nou servei de salut mental, dotat d’una àrea de psiquiatria, psicologia i infermeria. S’incorporarà una zona de maternitat amb una consulta per a comare, una sala d’educació maternal i gimnàs per a facilitar la preparació al part.