La Policia Local activà un dispositiu de busca especial amb efectius de Bombers i Protecció Civil

Rescatats sis colombaris que es van perdre dissabte a la nit en la zona de muntanya rural de la Lloma Badada buscant els seus coloms de competició. La veu d’alarma la va donar un altre colombari que va perdre el rastre als seus companys i va aconseguir arribar a una urbanització pròxima a esta zona de l’extraradi. Una vegada allí va localitzar al guàrdia de seguretat en la caseta de vigilància i van llançar una crida de socors al 112 per a informar que des de les quatre de la vesprada havien començat a buscar els coloms i els havia sorprés la nit i sis d’ells estaven perduts. Esta comunicació es va produir a les 11.43 h de la nit.

Quan el 112 va comunicar l’avís a la Policia Local es va activar un dispositiu especial de busca mobilitzant efectius propis, de Bombers i Protecció Civil. Cinc dels sis colombaris van ser localitzats gràcies a la geolocalització dels seus telèfons mòbils però un es va quedar sense bateria i el seu rescat va ser més complicat. El comissari de la Policia Local, Antonio Amorós, ha explicat que en este cas es va aconseguir saber la seua posició gràcies a un dispositiu de localització que s’instal·la als coloms de competició. “Gràcies que havia aconseguit recuperar el seu colom ens va permetre arribar fins a ell, però si no haguera sigut així el rescat s’haguera complicat tenint a més el component del vent i les baixes temperatures”, ha indicat Amorós.

Les labors de cerca, amb les sis persones rescatades, van concloure prop de les dues de la matinada del diumenge. El comissari ha advertit dels riscos d’endinsar-se en zones muntanyenques, a la nit, sense el degut equipament i amb els telèfons mòbils sense suficient càrrega. “Es corren una sèrie de riscos que són innecessaris perquè el més important és la vida de les persones”, ha indicat.

WordPress Video Lightbox Plugin