El president de l’associació de directors i directores de Secundària de la Comunitat Valenciana estudia traslladar-lo a altres comarques.

Prop de 2.000 alumnes, segons les dades oferides per l’aplicació informàtica Kahoo, han reforçat la seua preparació a les proves d’accés a la universitat, la coneguda popularment com a selectivitat, que van concloure ahir dijous, a través d’una iniciativa pionera posada en marxa pels tres instituts de Secundària de la població.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha agraït el treball realitzat pels centres i de manera especial pels coordinadors de l’activitat, els professors Pedro Civera i Vicente Peñataro, i ha indicat que “este tipus d’iniciatives ens ensenyen tot els avantatges que podem obtindre quan sumem les possibilitats tecnològiques amb l’esperit innovador i emprenedor dels nostres instituts”.

Així, l’IES Azorín, l’IES La Canal i l’IES Poeta Paco Mollá, s’han unit en una iniciativa de cooperació per a oferir un pla de reforç a tots els alumnes que s’havien d’enfrontar als exàmens de la PAU. Es tracta d’un programa de ludificació en el qual a través de la plataforma Kahoot els estudiants podien contestar preguntes probables que podrien eixir en els exàmens que s’han celebrat esta setmana.

Una vegada coneguts els resultats de participació, els tres instituts valoren molt l’experiència i vistos els resultats es comprometen a millorar l’oferta de continguts per a l’any següent. A més, el president de l’Associació de Directors i Directores de Secundària del País Valencià (ADIESPV), Toni Picornell, va visitar Petrer per a interessar-se per l’experiència pilot posada en marxa i estudia la possibilitat d’ampliar-lo a altres zones.

De fet, l’objectiu per al curs 2021-2022 és treballar per a poder oferir la ferramenta a tota la província d’Alacant. I, paral·lelament, els claustres de l’IES Azorín, IES La Canal i l’IES Paco Mollá sumaran esforços per a ampliar i millorar el pròxim curs i estudien estendre’l a altres nivells. Per a això, es dissenyarà un pla de formació.

WordPress Video Lightbox Plugin