Presentada la quarta edició de l’Escola de Participació Ciutadana amb l’objectiu d’informatitzar a les associacions

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’escola és gratuïta i les inscripcions es realitzen de l’1 al 15 de març

La Regidoria de Participació Ciutadana ha presentat una  nova edició de  l’Escola de Participació Ciutadana amb la finalitat d’ajudar en la informatització de les associacions i col·lectius socials, culturals i esportius. “L’objectiu d’esta iniciativa és oferir formació i informació necessàries perquè totes les associacions puguen prendre part en els assumptes públics i realitzar gestions amb les administracions públiques que es fan de manera telemàtica”, ha indicat la regidora de l’àrea, Juana Ochoa.

La regidoria ha tornat a programar l’Escola de Participació Ciutadana que va dirigida a les associacions inscrites en el registre municipal, encara que l’edil a fet una crida a qualsevol veí o veïna que tinga inquietud per a constituir una associació per a que recapte més informació i solucione qualsevol dubte en les oficines de la regidoria, en l’edifici municipal Clara Campoamor.

L’escola es durà a terme en sis sessions presencials en les instal·lacions de Gnosis, a l’avinguda de Salinetas, des del 16 de març al 4 d’abril, en horari de huit i mitja a deu de la nit. En estes es treballarà la tramitació electrònica, la firma digital, l’elaboració de pressupostos i, com a novetat, en esta ocasió, les dues primeres sessions seran d’ofimàtica bàsica i gestió digital per a les juntes directives, ha indicat Estela Rico, responsable de Gnosis.

A més, es realitzaran sessions d’assessorament individual, que es duran a terme mitjançant cites que es concretaran amb els participants que s’hi inscriguen. Estes sessions tindran lloc entre els dies 11 i 20 d’abril, de huit a deu de la nit, i es podran resoldre tots els dubtes més particulars que tinguen les juntes directives.

En cada sessió s’entregarà un manual explicatiu amb els continguts treballats, perquè els alumnes puguen tenir-lo i després puguen revisar a casa tot el que s’ha treballat en les sessions. Les inscripcions es podran realitzar a través del codi QR que apareix en la publicitat, escanejant el codi i omplint el formulari d’inscripció. També es podran realitzar les inscripcions trucant al telèfon del centre 677 430 376.

La docent d’esta edició de l’Escola de Participació Ciutadana serà Jennifer García, presidenta de l’Associació Emprendona, que té una gran experiència tant en la formació presencial com en la formació en línia, ja que la primera escola de formació de participació es va fer de manera telemàtica a causa de la pandèmia.

L’edil ha animat a les juntes directives de les associacions a inscriure’s i aprofitar aquests cursos, que “han sigut dissenyats per a facilitar la gestió en la seua associació”