Policies, professors i estudiants de Secundària s’unixen contra l’assetjament escolar a través del futbol

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Quatre equips dels instituts de Secundària, un amb agents de la Policia Local i un altre amb docents de centres competiran el pròxim 2 de maig, coincidint  amb el Dia Contra l’Assetjament Escolar

Llançar un missatge contra l’assetjament escolar a través de l’esport és l’objectiu d’aquesta lligueta de futbol que es disputarà el pròxim 2 de maig, coincidint amb el Dia Mundial Contra el l’Assetjament, en la qual participen quatre equips de cadascun dels instituts de Secundària de Petrer, un equip amb agents de la Policia Local i un altre amb docents dels centres escolars.

Volem fer un pas més en el treball que realitza l’Agent Tutor”, ha indicat el regidor de Policia Local, Pablo Lizán, en la roda de premsa en la qual s’ha presentat esta iniciativa organitzada conjuntament amb la Regidoria d’Educació.

Lizán ha explicat que “no és solament el fet esportiu, estps partits tenen com a objectiu visibilitzar el treball en conjunt de xics i xiques dels instituts, amb policies i professors, per a esborrar qualsevol indici de crispació i crear un clima d’entesa i de col·laboració”.

Petrer va implantar fa any i mig la figura de l’Agent Tutor, que ha anat ampliant de l’àmbit local al social i familiar. I és que l’assetjament escolar té efectes negatius en la salut física, el benestar emocional i el rendiment acadèmic dels xiquets i xiquetes, especialment si esta violència es repetix en el temps o és severa, a més d’influir en el clima escolar del centre educatiu.

El nostre missatge és molt clar, tenim un compromís d’erradicar estos comportaments i per a això és necessari que treballem junts: Agent Tutor, famílies, professors i escolars”, ha asseverat Lizán.

Una espenta que es repetix. Un sobrenom que denigra. Un insult cada vegada que li toca eixir a la pissarra. A l’escola o en l’institut, hi ha moltes maneres d’exercir i patir violència entre iguals i moltes maneres de tractar d’acabar amb esta. “És una responsabilitat conjunta de la comunitat educativa, dels pares i dels companys evitar que l’assetjament escolar continue existint”, ha indicat el regidor.

La lligueta de futbol organitzada ara se celebrarà en el camp de futbol municipal d’El Barxell, de 9 a 13 h, amb la participació d’equips mixtos de xics i xiques de 2n de l’ESO dels quatre instituts: La Canal, Azorín, Paco Mollá i Santo Domingo Savio, que estarà patrocinat per l’acadèmia de formació de policies ASPOL.

WordPress Video Lightbox Plugin