Policia Local i Nacional organitzen una xarrada dirigida a la població d’edat avançada que és més vulnerable a ser víctimes d’estafes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Se celebrarà el pròxim 8 de juny en el Centre Clara Campoamor de 10:30 a 11:30 h del matí

La Policia Local i el Cos Nacional de Policia, dintre del Pla Major, realitzaran una xarrada informativa dirigida a la població d’edat avançada amb l’objectiu de previndre estafes i delictes. El regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, ha indicat que “pretenem conscienciar este segment de la població perquè entenem que és el més vulnerable”, i ha subratllat que  “en estos moments no tenim una situació greu quant a este tema, encara que sempre hi ha persones desaprensives que tracten d’enganyar i estafar els nostres majors”.

La xarrada se celebrarà en el centre Clara Campoamor, dijous que ve 8 de juny, entre les 10.30 i les 11.30 del matí, i està obert a totes les persones interessades. L’edil de Participació Ciutadana, Juana Ochoa, ha indicat que “comptem amb els usuaris i usuàries de la nostra Escola de Majors però qualsevol pot vindre per a informar-se i resoldre dubtes”.

Per la seua banda, la delegada de Participació de la Comissaria d’Elda-Petrer de la Policia Nacional, Estefanía Cantó, ha subratllat que “en estes xarrades intentem donar consells de seguretat per a previndre robatoris, estafes, l’ús fraudulent de comptes bancaris així com el maltractament en tots els seus vessants”. Cantó ha indicat algunes qüestions que són importants i que volen reforçar en la seua campanya a la població edat avançada. Aspectes com que no òbriguen la porta o el porter automàtic a persones desconegudes; tancar la porta amb clau; anar acompanyats de persones de la seua confiança per a gestions bancàries; i, sobretot, desconfiar de persones desconegudes.

Cantó ha dit que hi ha persones que intenten accedir a la vivenda de les persones majors amb qualsevol excusa a fi de sostraure’ls joies i diners, i ha indicat que davant la menor sospita poden telefonar al 112 o al 092, telèfons d’emergències.