El ple aprovarà el tràmit per a remetre la documentació a la Direcció General de Cultura i Patrimoni d’una representació que es porta fent des de fa 36 anys.

L’acte de La Rendició que es representa cada any a mitjan novembre, en la celebració del Mig Any Fester, on es ret homenatge els capitans de les comparses, formarà part del catàleg de béns immaterials de rellevància local de l’Ajuntament de Petrer. Per a optar a aquesta figura que protegirà i projectarà l’esdeveniment a la Comunitat Valenciana ha d’aprovar-se pel ple municipal, cosa que ocorrerà demà, i esperar que resolga la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, ha presentat aquesta iniciativa i ha indicat que “la nostra intenció és incentivar aquest acte i retre homenatge a l’autor del text, Francisco Máñez, així com als actors, a la Unió de Festejos, festers, filaes i comparses que ho fan possible cada any”.

El text de Francisco Máñez està basat en el Llibre dels Feits, la crònica escrita per Jaume I el Conqueridor que recrea els esdeveniments històrics que van ocórrer durant el seu regnat. Concretament, l’obra evoca com Jaume I va recuperar el 19 de novembre de 1265 la vila de Petrer, després d’arribar a un acord amb la població mudèjar que s’havia revelat contra el seu senyor feudal, García Jofré de Loaysa.

El regidor de Patrimoni ha recordat que recentment també s’ha tramitat l’expedient de la festa de les Carasses per a obtindre la consideració de Bé Immaterial de Rellevància Local (BIRL).

Per part seua, el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero, que ha instruït l’expedient que s’enviarà a Conselleria, ha explicat que, a pesar que La Rendició és un acte que se celebra tan sols des de fa 36 anys, s’ha assentat a Petrer i forma part d’un dels moments destacats de la població.

WordPress Video Lightbox Plugin