Salut Pública busca 58 majors dels quals no té telèfon mòbil i els insta a acudir al seu centre de salut per concertar la vacunació

Petrer ha vacunat més del 85% de les persones majors de 60 anys, després del dispositiu de reforç instal·lat en el local municipal de l’associació de veïns de les Ximeneres des del passat dia 10 de desembre. L’alcaldessa, Irene Navarro, que al costat de l’edil de Sanitat ha visitat este matí el centre de vacunació, ha fet una crida als majors que no disposen de telèfon mòbil o que les seues dades no estiguen actualitzades. I és que, d’entre tota la població major de 60 anys, Salut Pública no té dades de localització de 58 persones a les quals se’ls insta que acudisquen al seu Centre de Salut per a gestionar la vacunació. A la resta els arribarà un missatge per SMS amb la cita. Un procés que es realitza de manera escalonada.

És important que les veïnes i veïns de Petrer estiguen tranquils perquè hi ha vacunes per a tots”, ha indicat l’alcaldessa, que ha assenyalat que en uns dies començarà també la vacunació als menors d’entre 5 i 11 anys d’edat, començant pels majors. Irene Navarro ha realitzat una crida a la “responsabilitat individual de totes les persones perquè només amb eixa responsabilitat aconseguirem l’èxit col·lectiu”.

El regidor de Sanitat, Pablo Lizán, ha expressat l’agraïment al personal sanitari, als voluntaris de Protecció Civil i a l’associació de veïns de les Ximeneres que ha cedit el local municipal perquè es puga dur a terme esta vacunació i que està operatiu de 8 del matí a 8 de la vesprada. “Des de l’Ajuntament instem la gent que vinga a vacunar-se sobre la base de la cita prèvia que els arriba per SMS perquè és l’única manera de frenar este virus”, ha subratllat l’edil.

El coordinador d’infermeria del Centre de Salut Petrer II, centre de referència en este procés de vacunació, ha indicat que “s’està fent un esforç per vacunar més de 3.000 persones en un poc més d’una setmana i s’està fent a bon ritme i sense cap problema”. Fernando Talens ha subratllat que “és important que la gent sàpia que els SMS s’envien de manera escalonada, per la qual cosa han d’estar tranquils els que no l’hagen rebut ja que durant els pròxims dies es continuaran enviant des de Salut Pública ja que l’operatiu especial estarà en marxa fins al dia 20”.

Respecte a la vacunació de persones que no han rebut cap dosi, la coordinadora del centre de salut, Yeimi García, ha assenyalat que “estem donant preferència a eixes persones que no han sigut vacunades perquè l’objectiu és immunitzar la major part de la població”, encara que la xifra dels no vacunats que està acudint des que s’ha implantat el passaport Covid per a l’accés a determinats establiments és “residual, ja que la major part de la població està vacunada”.