S’ha posat en marxa un ampli dispositiu per a vacunar entre les 8 del matí i les 9 de la nit

Dilluns que ve 24 de maig es posa en marxa la vacunació massiva a Petrer que es realitzarà en el pavelló esportiu de Sant Jerònim, amb l’objectiu d’aconseguir com més prompte millor la immunitat de grup tan anhelada. És el lloc triat per les autoritats sanitàries ja que “complix una sèrie de condicions que el fan ideal com a ventilació natural, entrades i eixides independents i amplis accessos perquè l’entrada i eixida siguen independents”, ha indicat la regidora de Sanitat, Juani Ochoa.

La vacunació es durà a terme entre les 8 del matí i les 9 de la nit i el centre de salut calcula que els primers seran aquells que van rebre la primera dosi en el pavelló blau d’Elda i tenen pendent la segona, així com els menors de 56 anys, que ja rebran les dues dosis en el pavelló de Petrer.

L’accés serà pel carrer Biscaia i la Policia Local ha reservat l’ampli perímetre que ocupa la parcel·la on se situa el pavelló per a facilitar l’aparcament en rotació dels qui acudisquen a vacunar-se. Entre les 9 de la nit i les 8 del matí següent l’aparcament quedarà lliure a la disposició dels veïns de la zona.

La coordinadora d’infermeria del centre de Salut Petrer I i de l’operatiu de vacunació, Ma. José Flores, ha fet una crida a la població perquè tothom que siga citat acudisca a vacunar-se i ha demanat que “estiguen molt atents als seus telèfons mòbils i actualitzen la informació en el web de Sanitat si creuen que puga estar desfasada”.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha assenyalat que “només tinc paraules d’agraïment als sanitaris i a tot l’operatiu que s’ha posat en marxa en este pavelló”, i ha afegit que “el començament d’este centre de vacunació són les millors notícies possibles. El moment que tots volíem viure i que ens permet tenir l’esperança que estem guanyant la batalla a la pandèmia“, ha assenyalat el primer edil.

L’alcaldessa ha indicat que els indicadors de l’àrea de Salut a la qual pertany Petrer són, hui dia, els millors de tota Europa i “Petrer només ha registrat un cas positiu en les dues últimes setmanes i tot és degut al gran exercici de responsabilitat dels seus veïns i veïnes”.

Irene Navarro ha agraït als professionals sanitaris la seua labor durant tota la pandèmia i ara en la vacunació, on hauran de fer un “esforç extra”, així com a Creu Roja, que ha instal·lat un hospital de campanya i tindrà una ambulància permanent per si hi haguera alguna complicació, així com a Protecció Civil i Policia Local, que estaran donant suport a l’operatiu, i als tècnics i regidors de les àrees d’Esports, Serveis Generals, Informàtica i Sanitat.

No hi ha res més important que la vacunació ara. És per això que des del primer moment, des de l’Ajuntament de Petrer, vam oferir a les autoritats sanitàries tots els mitjans municipals per a condicionar l’espai i organitzar un gran operatiu”, ha conclòs l’alcaldessa.