El projecte, de la mà de l’IVAJ, marcarà el pla en accions i iniciatives per a jóvens de 2022 a 2026

Escoltar les necessitats de les persones de 12 a 30 anys de Petrer i poder atendre-les amb accions, activitats, plans i programes és l’objectiu que s’ha marcat la Regidoria d’Infància i Joventut amb el disseny i elaboració del primer Pla de Joventut del municipi, que ha sigut presentat este matí pel regidor de l’àrea, Alejandro Ruiz, i la tècnica, Isabel Barcala.

L’edil ha explicat que es tracta “d’un projecte en el qual treballem més d’un any, amb la finalitat de, en els pròxims anys, donar resposta a les necessitats que tenen les persones jóvens de Petrer”, i ha afegit que “pretenem plantejar iniciatives i projectes que beneficien la vida dels jóvens i que facen de Petrer una ciutat jove, compromesa i respectuosa”.

El Pla, amb període d’acció de 2020 a 2026 i que es du a terme en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), es troba actualment en la fase de diagnòstic. La tècnica ha explicat que la primera fase de diagnòstic es va iniciar fa diversos mesos, amb entrevistes a tècnics de l’Ajuntament, agents socials i associacions. També es va realitzar, per mitjans de formularis, la part del diagnòstic corresponent a la franja d’edat de jóvens de 12 a 18 anys, per al qual es va comptar amb la col·laboració dels instituts.

Ara la regidoria treballa en l’última fase del projecte, i per a això ha articulat una enquesta en línia dirigida a la població de 18 a 30 anys, formulari accessible a través de les xarxes socials de l’Ajuntament; i, per al pròxim 22 d’octubre, ha organitzat un fòrum jove en què es continuarà escoltant les necessitats del segment de 18 a 30 anys, i es reflexionarà sobre aspectes com l’oci, l’ocupació, l’accés a la vivenda, la formació, els valors, etc. La inscripció per a participar-hi es pot fer a través del correu juventud@petrer.es.

El propòsit de la regidoria és que la redacció del pla estiga finalitzada per a març de 2022 i en este s’hi detallaran les mesures i accions amb les quals l’Ajuntament de Petrer busca millorar el benestar de les persones jóvens de la ciutat.

El pla, seguint l’Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023 (IVAJ), adoptarà els principis d’integralitat, transversalitat i proximitat; perspectiva de gènere i feminismes; participació, cooperació i codecisió; igualtat en la diversitat i solidaritat generacional; i inclusió activa i efectivitat de drets.

WordPress Video Lightbox Plugin