La Regidoria d’Urbanisme inicia els treballs d’elaboració i redacció del nou Catàleg de Proteccions del Terme Municipal de Petrer amb la secció de patrimoni cultural

L’anterior catàleg, amb 103 béns catalogats, data de 1997 i no s’ajusta a la normativa actual.

Ahir al matí, el regidor de Patrimoni i Urbanisme, Fernando Portillo, va anunciar que aquests dies s’iniciarà l’elaboració de la secció de patrimoni cultural del Catàleg de Proteccions del Terme Municipal de Petrer, un treball encarregat a l’empresa Abydos Arqueología i per al qual s’ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de 13.854 euros.

Portillo ha explicat que actualment Petrer compta amb un catàleg de patrimoni que va ser realitzat en 1997 incorporant 103 béns catalogats i que no està adaptat a la legislació vigent, concretament a la Llei 5/2014 d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana (LOTUP).

Per això, a través de l’àrea d’Urbanisme, s’ha plantejat la redacció del Catàleg de Proteccions del Terme Municipal de Petrer adaptat a la LOTUP, que consta de tres seccions: la del patrimoni cultural, la del patrimoni natural i la del patrimoni paisatgístic. El nou catàleg incorporarà una xifra notablement superior a 103 béns catalogats de l’anterior document.

Portillo ha destacat que la secció de patrimoni cultural, que és en la qual es treballarà de manera immediata el catàleg, a més dels béns de rellevància local i dels béns d’interés cultural, també inclourà altres elements patrimonials que, sense tindre aquesta categoria, estan inclosos dins de la protecció del patrimoni. En aquest sentit, José David Busquier, d’Abydos Arqueología, ha especificat quins són alguns d’aquests elements com construccions de pedra en sec, camins, àrees de vigilància arqueològica que són jaciments arqueològics que no s’aprecien a simple vista… El catàleg també incorporarà el patrimoni de la guerra civil i el patrimoni immaterial, com les Carasses, les festes de Moros i Cristians o les bandes de música locals.

REALITZACIÓ DEL TREBALL

José David Busquier, representant d’Abydos Arqueología, ha indicat que el treball consisteix en “la recopilació o adaptació de tot el patrimoni cultural del terme municipal de Petrer, tant a nivell urbà com a nivell rústic, i la seua delimitació, protecció i actualització a la normativa vigent”. Una labor de treball de camp i d’elaboració del material per a la qual s’estimen aproximadament dos mesos o dos mesos i mig de duració, tenint en compte que el treball ha de finalitzar-se com a més tard a l’agost per a la justificació de la subvenció.

El regidor ha fet una crida a la ciutadania, subratllant que “els veïns i veïnes no han d’espantar-se si en els pròxims dies veuen fent fotografies pel carrer o fotografies pel medi rural de propietats, de façanes i d’altres elements de l’àmbit patrimonial”.

WordPress Video Lightbox Plugin