Petrer tanca 2019 amb un superàvit d’1.468.000 € que destinarà a la piscina coberta, l’escola infantil Els Peixos i altres projectes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La major part se l’emportarà la reforma de la piscina amb una previsió d’inversió de quasi 1,2 milions, la més quantiosa de la història de Petrer en la millora d’una instal·lació municipal.

El regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, ha donat a conéixer la dada del superàvit municipal una vegada tancats els comptes de l’exercici 2019 que ascendeix a 1.538.411,78 € dels quals bona part, concretament quasi un milió i mig d’euros, es destinaran a inversions financerament sostenibles.

Poveda ha detallat la previsió d’inversions que són, en la seua majoria, per a l’àrea d’Esports. Concretament s’han consignat 1.180.000 € per a les obres de reestructuració, adequació i millora de l’eficiència energètica de la Piscina Coberta Municipal al complex esportiu de Sant Ferran, “la major inversió de la història de Petrer en la millora d’una instal·lació municipal”, ha subratllat l’edil; 25.000 € en la reconstrucció i reforç del mur perimetral del Poliesportiu Municipal; i 20.000 € en la reforma de la cantina d’aquesta instal·lació esportiva.

A més, també s’ha reservat una partida de 100.000 € per a la reforma i construcció d’un menjador a l’Escola Infantil Els Peixos; 80.000 € euros per a obres de reparació del clavegueram en Reina Sofia; 15.000 € per a la reconstrucció del pont a la partida rural d’“Els Cotxinets”, sobre la rambla que divideix els termes municipals de Petrer i Saix; i 48.000 € per a les obres de consolidació de l’entorn de l’aqüeducte de Sant Rafael, un bé patrimonial declarat BIC per la Generalitat Valenciana la construcció del qual data dels segles XIV i XV.

Poveda ha assenyalat que la decisió de l’executiu de reformar la piscina és la decisió “més racional i beneficiosa per a Petrer, ja que es realitzarà amb fons propis sense endeutar ni obstinar a l’Ajuntament en obres faraòniques”. L’edil ha indicat que el cost de fer una nova piscina triplicaria molt possiblement la inversió prevista de la reforma, prenent com a base el que han costat en poblacions pròximes de la comarca que ha oscil·lat en una mitjana de 3,5 milions d’euros. “No sembla molt raonable que construïm una nova piscina i abandonem l’actual quan podem invertir sense endeutar-nos i amb recursos propis amb un gran projecte que deixarà com a noves les actuals instal·lacions”, ha indicat Poveda.

A això cal afegir tots els diners que l’Ajuntament ha invertit durant els últims anys, inclòs la millora considerable del vas de la piscina, que “ascendeix a diversos centenars de milers d’euros i si decidim tancar aquesta piscina aquests diners invertits ja no s’aprofitaran, en paraules de l’edil.

Per la seua part la regidora d’Esports, Patricia Martínez, ha detallat els treballs que es realitzaran: substitució del fals sostre amb la possibilitat d’intentar elevar l’altura d’aquest, reforma integral i ampliació dels vestidors i la instal·lació d’un deshumidificador que evite els problemes actuals.

L’edil no ha dubtat a afirmar que “és un gran projecte per a millorar aquestes instal·lacions, i que Petrer compte amb una piscina coberta de futur que és un referent a la comarca”. Martínez ha indicat que des del seu departament “treballarem i col·laborarem amb els clubs per a buscar solucions transitòries mentre duren les obres”.

L’edil ha anunciat que es mantindrà converses per a tractar d’arribar a acords amb instal·lacions pròximes que puguen prestar el servici i ha assenyalat que “els usuaris que tenen un bo per a tot l’any se’ls retornarà la part que corresponga pels mesos que estiga tancada la piscina per les obres”.

A més, l’edil ha assenyalat que l’Ajuntament ha fet una sèrie de treballs previs des de gener a nivell de prospeccions i altres informes tècnics que avalen el projecte que es vol fer. “Que ningú dubte que farem un gran projecte, el projecte que Petrer necessita i que serà presentat a clubs i usuaris, però el farem amb sentit comú i des de la més absoluta responsabilitat amb la gestió dels fons municipals”, ha conclòs.

Les inversions financerament sostenibles se sotmetran a l’aprovació en un ple una vegada el Ministeri d’Hisenda emeta una ordre perquè els ajuntaments puguen disposar dels romanents de tresoreria. L’objectiu de l’executiu local, ha explicat Poveda és que “s’agilitzen tots els tràmits administratius i aprofitar l’estiu per a l’inici de les obres i així guanyar el major temps possible perquè la instal·lació estiga tancada el menys possible”.

De fet, la temporada de bany en aquesta instal·lació s’interromp a l’estiu i s’obrin les piscines a l’aire lliure al poliesportiu. La regidoria d’Esports estudia ampliar enguany el període de bany en aquestes últimes instal·lacions.