En 2020 cada veí de Petrer reciclà una mitjana de 13 quilos de vidre, amb un total de 447.534 quilos d’envasos de vidre en el municipi

En Nadal es consumix el 20% del vidre que es recicla en tot l’any

L’Ajuntament de Petrer ha activat durant les festes de Nadal, de la mà d’Ecovidrio, la campanya de sensibilització “Tenim raons de pes” amb l’objectiu de promoure el reciclatge d’envasos de vidre entre tots els ciutadans en una època en la qual es consumix el 20% del vidre que es recicla en tot l’any.

La iniciativa, que comença hui, 22 de desembre, fins al 6 de gener, convida a tots els veïns i visitants de la ciutat a reciclar els residus d’envasos de vidre durant estos dies, ja que són dates amb un augment significatiu de la generació de residus.

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha distribuït per la ciutat quatre contenidors decorats amb la imatge de la campanya, concretament en la plaça Unió de Festejos; en l’avinguda Felip V (enfront del Centre de Salut Petrer I), al parc 9 d’Octubre i als Jardins Alcalde Vicente Maestre (antiga Esplanada), contenidor en el qual, a més, a través d’una infografia, quedarà plasmat com contribuïxen tots els ciutadans de Petrer.

Així mateix, el dijous 30 de desembre, de 10 a 14 hores, en els voltants dels contenidors, un educador ambiental informarà els vianants sobre els beneficis ambientals del reciclatge d’envasos de vidre i repartirà uns originals marcapàgines amb la imatge de campanya i amb missatges sobre sostenibilitat.

DADES DE RECICLATGE DE VIDRE A PETRER

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els ciutadans de Petrer van reciclar un total de 447.534 quilos d’envasos de vidre. Això suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 13 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenització, Petrer se situa amb una mitjana de 202 habitants per contenidor, i en l’actualitat compta amb un total de 169 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.