Petrer se suma a la campanya de “La Reconquesta del Vidre” per a fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

18 cuartelillos s’han adherit a la campanya amb el compromís de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes

Un any més, l’Ajuntament de Petrer, de la mà d’Ecovidrio, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posa en marxa la campanya de “La Reconquesta del Vidre”, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2022.

La iniciativa pretén conscienciar els ciutadans de Petrer, i especialment festers i festeres de cuartelillos, de la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes, quan augmenta exponencialment el consum d’aquests envasos. De manera voluntària, 18 cuartelillos (Bedunas, Walies, Montepío, Halcones, Emirs, Bedús, Catejats, Vascons, Sede Fronterizos, Infantas de Lara, Jaime I, Legazpi, Els, Pilotes, Zoraidas, Vaga Mora, Omeyas, Esparters i Quraysh) s’han adherit a la campanya, als quals se’ls ha entregat un poal amb rodes per a facilitar la labor de reciclatge.

Així mateix, a l’entorn dels cuartelillos festers, s’han augmentat els contenidors verds de vidre, amb 19 nous contenidors decorats amb la imatge de campanya.

A més, els dies 13 i 14 de maig, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre la importància del reciclatge de vidre, visitant els cuartelillos que s’han adherit a la campanya per a facilitar-los el reciclatge dels seus envasos de vidre. Amb l’objectiu de motivar als festers i veïns a atendre correctament els educadors ambientals i animar-los a reciclar vidre, s’entregarà com a obsequi un original porta-màscares.

En esta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competixen per ser la població que més s’involucre amb el reciclatge de vidre durant les festes, incloent la difusió de la campanya.

Els guanyadors de cada categoria en les quals es divideix el concurs (Atabals, Darbukes i Dolçaines) rebran un trofeu de la Reconquesta del Vidre, que els acredita com el municipi més reciclador de les festes. Petrer participa en la categoria Atabals, és a dir, municipis que tenen més de 2.500 festers.

En l’última edició de ‘La Reconquesta del vidre’ en 2019, Petrer va participar en la categoria Atabals, i quedà en quarta posició en reciclar 3,80 kg/fester, equivalent a un total de 13.500 kg.

D’altra banda, també es realitzaran sis promocions en línia en el web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i les festes de Moros i Cristians. En estes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú de ‘La Reconquesta del Vidre’. Tota la informació i les bases legals de la campanya podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es.

Dades de reciclatge de vidre a Petrer

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Petrer van reciclar un total de 432.169 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 12,71 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Petrer se situa amb una mitjana de 200 habitants per contenidor, i compta en l’actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

WordPress Video Lightbox Plugin