Petrer s’alia amb les acadèmies locals per a la seua nova oferta formativa amb 300 places i 20 cursos fins a final d’any

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La informació detallada i la inscripció als cursos es pot fer a través de www.petreremprende.es a partir del divendres 18 de març

20 cursos de diferents temàtiques amb 300 places és l’oferta formativa que la Regidoria de Desenvolupament Econòmic ha programat des d’el mes vinent d’abril fins a finals d’any, un programa formatiu que, per primera vegada, també s’impartirà en els espais amb els quals compten les acadèmies locals. Precisament, la presentació ha tingut lloc en una de les acadèmies, Pitàgores.

David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic, ha subratllat que “enguany hem optat per presentar una formació anual”, destacant “dues finalitats, la busca d’ocupació, és a dir, ajudar la gent que trobe faena al més prompte possible, i una altra més empresarial i emprenedora que és que els negocis es desenvolupen millor, adquirisquen habilitats relacionades amb les noves xarxes socials del segle XXI”.

L’edil ha indicat que la regidoria està treballant des de principis de gener en el disseny d’aquest programa formatiu i, a més, de la mà de JOVEMPA, FEVECTA (Federació Valenciana d’empreses cooperatives de treball associat) i el Pacte Territorial per l’Ocupació, del Vinalopó, “per a no duplicar la formació que es dona, com contàrem fa unes setmanes”. També s’ha demanat assessorament a l’institut Paco Mollá per als cursos més tecnològics.

Enguany, per primera vegada, la formació s’impartirà en altres llocs, a més d’en els espais municipals, i per a això l’Ajuntament ha comptat amb les acadèmies locals, “ja que creiem que, després d’esta crisi, és important que la inversió es distribuïsca entre els negocis de la localitat i també per a aprofitar les instal·lacions privades que hi ha a Petrer”.

Els cursos començaran el mes vinent d’abril, amb oferta fins a novembre i amb horaris de matí i de vesprada. Tota la informació detallada del programa formatiu es pot consultar en www.petreremprende.es, on les persones interessades també poden inscriure’s.

Morcillo ha apuntat que “l’oferta de cursos és molt diversa”, i ha destacat que “per exemple, enguany hem afegit curs de gestió de l’ansietat, sabent de la importància de la salut mental”. També ha posat en valor els cursos de xarxes socials emergents com Tik Tok o Twitch, amb un enfocament empresarial; els cursos de planificació econòmica i financera; o els cursos de fotografia de producte per a eCommerce, entre altres.

Mariola Martínez, responsable de l’Academia Pitágoras, que ha acompanyat el regidor en la presentació, ha aprofitat per a agrair que “l’Ajuntament compte amb nosaltres i la resta d’acadèmies després d’estos dos anys que hem passat durs, especialment perquè ens ve molt bé perquè els altres usuaris coneguen les nostres instal·lacions”.