A la iniciativa de l’equip de Govern s’han sumat tots els grups municipals

Petrer s’adherix a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores d’Espanya (RECE en les seues sigles en castellà) amb la qual pretén aconseguir, des de les premisses de la integració, la tolerància, el respecte, la igualtat, la convivència, la no-violència, o els hàbits de vida saludables, una ciutat més educadora. “Ser una ciutat educadora és no és sols oferir serveis educatius, es tracta d’un model de ciutat en el qual l’educació no sols ix de l’escola, tant pel que fa a l’espai com al temps en què es desenvolupa”, en paraules de l’edil d’Educació, Sabina Sendra.

La proposta anunciada per la regidora d’Educació s’aprovarà esta vesprada en el ple ordinari i tots els grups municipals s’’hi han adherit. Al nostre país, 233 municipis formen ja part d’esta xarxa en la qual es compartixen iniciatives i experiències, i a la província d’Alacant formen part ciutats com Oriola, Torrevella, Xàbia i Villena, entre altres.

Les accions educatives que tenen lloc en un marc de ciutat educadora integren el coneixement i la vivència del territori. Vivència dels coneixements i coneixement de les vivències i possibilitats que ens oferix la ciutat com a escenari del desenvolupament actiu dels ciutadans, especialment dels xiquets i jóvens, ha indicat l’edil.

L’objecte prioritari és la formació de ciutadans coneixedors dels seus drets i obligacions respecte a la col·lectivitat que, a partir del coneixement i la identificació amb la mateixa ciutat, duguen a terme una acció participativa i transformadora d’esta.

Per part seua, el portaveu de l’equip de Govern, Fernando Portillo, ha indicat que esta adhesió ve a “posar l’educació com un dels eixos principals, com fem des de la passada legislatura”, i ha subratllat que Petrer “és una de les poblacions capdavanteres del pla Edificant amb importants inversions en diferents centres, 72 places per a alumnes de 2 anys i les inversions que arribaran en els pròxims mesos a altres centres, com ja s’ha anunciat”.