Petrer s’adhereix al programa “Iguals” de la Diputació d’Alacant per a continuar treballant per la igualtat real i efectiva en el municipi

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials, s’ha adherit al Programa “Iguals 141” de la Diputació d’Alacant, una iniciativa que ha posat en marxa l’entitat provincial per a un servei d’informació i assessorament tècnic en igualtat entre dones i hòmens als municipis de la província.

Ana Tortosa, regidora de l’àrea, ha destacat que “qualsevol iniciativa i ferramenta per a continuar treballant per la igualtat real i efectiva és benvinguda i per això hem decidit adherir-nos a este programa de la Diputació”, alhora que ha recordat que “al nostre Ajuntament el treball en igualtat és un objectiu transversal prioritari, com ho demostra el fet que ja estiga vigent el segon Pla d’Igualtat d’Oportunitats”.

L’edil ha recordat que a Petrer es compta amb la figura de l’agent d’igualtat i promotora d’igualtat, que “a més d’una gran faena interna, realitzen una gran labor de sensibilització i conscienciació ciutadana, amb especial atenció en la comunitat educativa”.

Per a Petrer, esta nova eina posada en marxa per la diputació provincial suposa la possibilitat de comptar amb un perfil públic on publicar els plans d’igualtat, els protocols creats, etc, “perquè tots els municipis de la província estiguem connectats i puguem compartir estos documents per a poder consultar i aclarir dubtes i vore exemples de com es treballa en altres municipis”, ha indicat Tortosa. Una pàgina a la qual tindran accés tots els responsables i caps de departament per a poder realitzar consultes en matèria d’igualtat, com elaborar algun document amb el llenguatge adequat, realitzar una ordenança tenint en compte la perspectiva de gènere, etc.

El programa partix de l’Observatori de Gènere de la Diputació, un òrgan que promou la implantació de mesures i polítiques d’igualtat en els municipis d’Alacant, per fomentar la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i hòmens.

Els serveis d’assessorament oferits se centren en plans d’igualtat, informes d’impacte de gènere, violència de gènere, fons del pacte d’estat, pressupost amb perspectiva de gènere, clàusules socials en els contractes públics, comunicació i ús no sexista del llenguatge, programes de formació en igualtat, campanya i educació….