Petrer reviu les seues tradicions amb la celebració de les Festes Patronals en honor de la Mare de Déu del Remei

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

A falta de 15 dies per a l’inici de les festes, hui s’ha presentat el cartell i el vídeo promocional, que tenen la patrona com a protagonista
Entre els actes previs als dies grans, destaquen el Mercat dels Dinosaures este cap de setmana 23 i 24 de setembre i els Autos Locos el dissabte 30 de setembre

 

Quan falten 15 dies exactes per a l’inici oficial de les Festes Patronals de Petrer en honor de la Mare de Déu del Remei, del 5 al 9 d’octubre, este matí l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i el regidor de Festes, Alejandro Ruiz, han presentat el cartell anunciador i el vídeo promocional de les festes d’enguany.

Navarro ha subratllat que “es tracta de les nostres festes més tradicionals i, cada any, des de l’Ajuntament treballem per a preservar-les, potenciar-les i promocionar-les, amb l’objectiu que nostres veïns i veïns coneguen i visquen les nostres tradicions i ho facen en família perquè eixes tradicions passen de grans a xicotets”.

Tant el cartell com el vídeo promocional de les festes de 2023 tenen la Mare de Déu del Remei, “la Marideu”, com a protagonista ja que, en paraules de l’alcaldessa, “independentment de com visca les festes cadas, des de la fe i la devoció o des de la seua faceta més lúdica, les festes se celebren en honor de la nostra patrona”.

L’alcaldessa també ha volgut aprofitar per a agrair a totes les persones i col·lectius que directament o indirectament contribuïxen a “la preservació, posada en valor i promoció de les nostres festes”. En eixe sentit, ha agraït el treball del personal de les diferents regidories, d’associacions com la Colla El Terròs, la Colla Gent de Nanos; les dues bandes locals, la Societat Unió Musical i la Mare de Déu del Remei; la Coral Petrelense; la Confraria de la Verge del Remei, el Grup Fotogràfic de Petrer; Més que Art; l’associació Kaskaruja; i les associacions de veïns.

Per part seua, el regidor de Festes ha desgranat el programa de les festes patronals, incidint en què “com cada any, elaborem una programació per a totes les edats i gustos, amb activitats més tradicionals com els passacarrers, els nanos i gegants, les celebracions religioses, els actes de pólvora com l’albada, la mascletà del dia de la Mare de Déu o el correfoc del dia 9 d’octubre; amb altres més lúdiques amb la mirada posada, sobretot, en els més xicotets; i actes per a tots els públics com els concerts que ja presentàrem la setmana passada”.

Ruiz ha expressat el seu desig que “ningú es perda actes tan importants com el pregó de Festes”, enguany a càrrec de l’entrenador Quique Maestre, “el ball de nanos i gegants, o l’ofrena de flors”.

Encara que els dies grans de les Festes Patronals tenen lloc del 5 al 9 d’octubre, el regidor ha subratllat que “l’activitat festera entorn de les festes patronals es prologa durant tot el mes de setembre i quasi fins a finals d’octubre”. Així, este cap de setmana, 23 i 24 de setembre, se celebra el Mercat dels Dinosaures en la plaça dura del Mercat de la Frontera. I el dissabte 30 de setembre, l’XI Campionat d’Autos Locos Vila de Petrer.
I, a partir del diumenge 14 d’octubre, tots els caps de setmana fins a final del mes, tindran lloc les tradicionals Carasses.

CAMPANYA DE PROMOCIÓ DE LES FESTES

Durant estes dos setmanes prèvies a l’inici oficial de les festes, l’Ajuntament de Petrer du a terme una campanya promocional a través de canals propis com xarxes socials i web, però també en mitjans com ràdio, televisió, premsa local i comarcal…
A més, perquè tots els veïns i veïnes de Petrer tinguen a la seua disposició la programació completa d’activitats, des de la Regidoria de Festes s’han imprés 11.000 tríptics que es repartiran en les bústies de les cases de Petrer i també estaran disponibles en els edificis municipals.

Tota la informació important de les festes d’enguany està disponible en el web institucional.