Mayores en participación” contempla activitats gratuïtes de estimulació cognitiva i gimnàstica dolça, tant en la zona de la Frontera com en el centre urbà

Dilluns que ve 13 de setembre, l’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, reprén el programa d’activitats gratuïtes per a persones majors, 18 mesos després que s’hagueren de suspendre a causa de la pandèmia per la COVID-19.

Juana Ochoa, regidora de Participació Ciutadana i Sanitat, ha explicat que “era una de les nostres prioritats que els nostres majors tornaren a reactivar la seua activitat diària, però, per descomptat, amb totes les mesures sanitàries marcades per les autoritats en el pla de contigència per a frenar l’expansió del virus”. L’edil ha indicat que “amb este programa, volem evitar la soledat i evitar el desenvolupament de malalties”.

Per part seua, Raquel Orient, de Serlicoop, empresa que organitza l’activitat, ha subratllat que fins ara era moment de “posar per davant la seguretat dels majors i haver de paralitzar-lo, però ara és moment de tornar a començar i tornar a donar oportunitats a les persones majors que ho necessiten”, ja que “la participació social de les persones majors és molt important, és el camí que ens permet la inclusió social i donar qualitat de vida als nostres majors”.

Majors en participació”, nou nom per a l’Escola de Majors que fins ara gestionava la Regidoria de Sanitat de la qual ara pren el relleu Participació Ciutadana, dona continuïtat a les activitats que es feien, estimulació cognitiva i gerontogimnàstica o gimnàstica dolça.

Ana Soriano, coordinadora de l’àrea de Participació Ciutadana, ha explicat que les activitats es continuen desenvolupant tant en la zona de la Frontera, concretament en les instal·lacions del centre municipal Clara Campoamor, com en la zona centre, on, en les instal·lacions de les Escoles Graduades dels Jardins Alcalde Vicente Maestre, es du a terme l’estimulació cognitiva; i en l’associació de veïns Miguel Hernández del Barri Antic, la gimnàstica dolça. “D’esta manera facilitem a les persones majors, sense necessitat de desplaçar-se fora de la seua zona”, ha precisat Soriano.

La coordinadora ha explicat que els horaris es determinaran sobre la base dels grups i la quantitat de persones inscrites.

Les persones interessades poden inscriure’s de manera presencial en el centre municipal Clara Campoamor, de dilluns a divendres en horari de demà de 10 a 14 hores i de vesprada de 15 a 20 hores; o bé de manera telefònica, a través del telèfon 96 631 53 50.

MÉS DE 20 ANYS D’ESCOLA DE MAJORS

Cal recordar que l’Ajuntament de Petrer oferix este programa d’activitats per a persones majors des de fa més de 20 anys.

Es tracta d’una activitat gratuïta en la qual han arribat a participar prop de 150 persones.

WordPress Video Lightbox Plugin