Petrer repetix com a ciutat amfitriona de “The Break Vinalopó” amb l’arribada de 14 noves emprenedores europees de 8 nacionalitats

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La primera edició de 2022 d’este Programa d’Atracción d’Emprenedoria europeu capitanejat per Genion en la comarca va suposar més de 200 contactes empresarials i professionals en la zona i està donant lloc a les primeres empreses entre les emprendedores europees i empreses locals

Per segon any consecutiu, Petrer es convertix en ciutat amfitriona del projecte “The Break Vinalopó”, el Programa d’Atracció d’Emprenedoria The Break: women entrepreneurship & internationalisation in Spain, que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. I ho fa de la mà de Genion, seleccionada a escala estatal entre més de 60 candidates i l’única a la Comunitat Valenciana que liderarà un dels 27 hubs d’emprenedoria del projecte en 2023.

En aquesta edició, seran un total de 28 emprenedores residents a la UE les que arriben a Petrer per a liderar la seua formació en negoci i altres àrees d’emprenedoria, de les quals 14 ja ho van fer el passat 20 de maig, i han sigut rebudes institucionalment aquest matí per l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, en el Museu Dámaso Navarro

Les emprenedores estaran en Genion Lab fins al 13 de juny. En esta edició de The Break Vinalopó, les breakers procedixen de 8 països diferents: Alemanya, Itàlia, França, Irlanda, Croàcia, Hongria, Suècia i Àustria, amb empreses i projectes de marcat caràcter social, sostenible, tecnològic, europeu… que arriben a Alacant per a rebre un impuls extra, generar noves aliances i contactes de valor i estrényer llaços en aquesta província.

En les seues paraules de benvinguda, l’alcaldessa els ha expressat que “ens alegra que Petrer siga un punt de trobada per a la diversitat i el talent, una plataforma que unix a dones de diferents racons d’Europa amb el propòsit que cresquem i aprenguem juntes”. També els ha dit que “Vull assegurar-vos que durant la seua estada ací vos sentireu com a casa. A Petrer, no sols acollim els visitants, els integrem a la nostra ciutat, en la nostra història, en la nostra vida quotidiana”.

Cal recordar que Petrer s’ha convertit en un dels municipis més importants en emprenedoria, innovació i desenvolupament empresarial de la província d’Alacant gràcies a iniciatives com Petreremprén i El Teixidor, en les quals l’Ajuntament i Genion han anat de la mà des del principi.

El projecte està promogut per l’Escola d’Organització Industrial (EOI) i desenvolupat per The Break Alliance. The Break, finançat pels Fons Next Generation de la Unió Europea, va començar l’any passat creant una xarxa d’emprenedores a escala europeua per a potenciar els seus negocis, aliances i funcionarà com a llançadora per a impulsar les seues oportunitats comercials i d’inversió al nostre país.

Per a dur a terme la formació de les emprenedores, el programa d’incubació compta amb un format híbrid, en el qual les participants comencen a formar-se en digital des dels seus països de residència, per a passar després a viure una experiència de 28 dies a Espanya liderada per Impact Hub Madrid i vint-i-set organitzacions d’emprenedoria amb àmplia experiència en el sector, com és el cas de Genion.

A més de l’àmbit formatiu, la mentorització i l’acompanyament que assumix Genion, també s’estudiaran i desenvoluparan solucions a un repte de la zona en col·laboració amb diferents agents comarcals. En este cas, l’equip de Genion s’ha decidit per un repte relacionat amb la indústria de la moda. En concret amb la generació d’accions que atraguen el talent jove cap a la indústria del calçat i la marroquineria, prestant especial atenció als lideratges femenins i a les professions de futur de l’FP relacionades amb les habilitats STEAM (ciències, tecnologia, enginyeries, art i matemàtiques). En este repte, tornaran a participar institucions rellevants com INESCOP (Centre Tecnològic del Calçat) o grans empreses del territori com Pedro García, Hispanitas o l’Escola Superior d’Arts Digitals 3D Soul. 

Per a Diego Tomás, director de Genion, “La continuïtat en la gestió de The Break consolida a Genion com una entitat independent clau en l’àmbit de l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana. I tal com va succeir en 2022, donarà lloc a noves aliances i projectes internacionals amb focus en el desenvolupament del nostre territori”.