S’amplien les activitats amb una mesa d’experts per a analitzar el futur de la marroquineria i el calçat.

Els premis Model al disseny de marroquineria enfilen la seua recta final en l’edició número 23 que se celebra enguany. Uns premis que, com ha assenyalat el regidor de Desenvolupament Econòmic David Morcillo, són “un referent en el sector a nivell nacional perquè tots els anys rebem dissenys i maquetes des de diferents punts del país”.

Enguany els Model amplien les seues activitats i sota l’epígraf de Model Fashion Week s’han organitzat una sèrie d’esdeveniments amb la finalitat de posar en valor el sector de la marroquineria i abordar-ne les perspectives de futur.

En aquesta edició, en els Model prevaldrà també la innovació des de diversos fronts. A més del Premi al Millor Disseny, s’ha incorporat un nou a la bossa de mà més innovadora. I la gala d’entrega de premis mateix, que se celebrarà el dijous 17 d’octubre, coincidint amb la inauguració d’una exposició al Forn Cultural amb tots els models presentats, en la qual la posada en escena serà també innovadora.

Un dia després, també en aquest mateix espai, se celebrarà el que s’ha vingut a denominar com a Forum Model Experience, un esdeveniment en el qual diversos empresaris analitzaran el sector i les propostes de futur, enfocat als dissenyadors i a qualsevol persona que estiga relacionada amb el sector del calçat i la marroquineria.

Quant al nombre de models presentats no se sabrà fins a la setmana que ve, tenint en compte que són vàlids tots aquells que s’envien per correu i que el termini acaba al llarg del dia de hui. Aquest matí ja s’havien rebut una dotzena, dels quals solament quatre són de Petrer i la resta de diferents punts del país, la qual cosa ha sigut destacada per la directora dels premis i tècnic municipal de la Tourist Info, Sara Sánchez, qui ha indicat que “l’habitual és que la majoria arriben l’últim dia amb el que és molt possible que aquesta xifra s’amplie de manera considerable”. També ha destacat que “hi ha hagut una bona difusió dels premis el que sens dubte ha ajudat a aconseguir una major repercussió”.

Els Model comencen oficialment demà amb Dia 37, una iniciativa conjunta dels ajuntaments d’Elda i Petrer per a la promoció del calçat i la marroquineria per a la qual s’han inscrit 40 persones.