Petrer registra una baixada rècord de l’atur que se situa en nivells de fa 16 anys

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La taxa d’atur registrat és del 21,03%, la més baixa des que hi ha registres, amb 3.283 persones demandants d’ocupació

Les dades de la desocupació situen Petrer amb la xifra més baixa dels últims 16 anys i amb una taxa d’atur registrat del 21,03%, la menor de la sèrie històrica des de 2006. Petrer va tancar el mes de maig amb 3.283 persones desocupades, que suposa una baixada rècord de l’atur.

 

El regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha donat a conéixer aquestes dades i ha assenyalat que “encara queda un llarg camí per recórrer però la situació és favorable i des de l’Ajuntament treballem per disposar de més sòl industrial perquè hi haja més ocupació”.

 

En la sèrie històrica cal remuntar-se fins a l’any 2002 per a trobar una xifra d’aturats similar a la que té el municipi en estos moments, concretament en eixe any n’hi havia 3.349. Les dades són més cridaneres si tenim en compte que entre els anys 2012 i 2014 la taxa d’atur registrat va ser del doble que l’actual, rondant el 40% i fins i tot superant alguns mesos eixa xifra. En l’actualitat la taxa s’ha situat en el 21,03% el mes d’abril, la més baixa de la sèrie històrica des que existeix aquest registre en 2006. “Estem en xifres més pròpies dels períodes econòmics d’abans de la crisi de 2008”, ha subratllat l’edil.

 

Morcillo ha sigut prudent i ha indicat que “encara que les dades són bones continuem treballant amb l’objectiu que els veïns i veïnes de Petrer disposen d’una major oferta laboral i treballem per a la implantació de noves empreses i per la diversificació del teixit productiu”. En este sentit ha recordat que l’executiu local que presidix l’alcaldessa Irene Navarro està realitzant gestions i avançant els projectes per a construir una Àrea Industrial Avançada en el paratge de la Pedrera, amb parcel·les industrials de gran tamany i connectada a l’actual polígon de les Pedreres.

 

La desocupació femenina també s’ha vist reduïd. Al maig de 2022 s’ha registrat 2.159 dones en situació de demanda d’ocupació, però cal recordar que fa només nou anys, al maig de 2013, hi havia 1.500 dones més apuntades en les llistes de l’atur.

 

L’edil també ha assenyalat que la taxa mitjana d’atur dels últims 5 anys és del 23%, amb la qual cosa s’ha reduït en 2 punts però més significativa és la comparació de la mitjana dels 16 anys en què Petrer ha tingut una desocupació mitjana del 30% de taxa, amb la qual cosa en l’actualitat està nou punts per davall d’eixa mitjana. “Això posa de manifest que les polítiques d’ocupació funcionen i anem pel bon camí”, ha subratllat Morcillo.

 

Una altra dada important és que en 2022, durant tots els mesos de l’any s’han superat els 2.500 autònoms, una xifra que excepte en comptades excepcions s’havia aconseguit i és una dada que ja s’ha consolidat durant els últims mesos. .

 

Les dades d’atur suposen una recuperació davant de la maçada per a l’ocupació local que va suposar la pandèmia sanitària. Al maig de 2020, dos mesos després de decretar-se l’estat d’alarma, en la població es van registrar 1.000 aturats més que en l’actualitat. “Estem a nivells de fa 16 anys, la qual cosa suposa un gran avanç i el creixement en sectors com l’alimentari i els serveis està sent fonamental per a l’ocupació”, ha conclòs el regidor.