La regidoria instal·larà 16 nous contenidors per a facilitar el reciclatge de tèxtil als veïns i donar suport a la labor solidària de Càritas interparroquial Petrer

Petrer va tancar 2020 recollint més de 90 tones de roba i calçat a través dels contenidors de reciclatge repartits per la població i que, d’acord amb el conveni amb l’Ajuntament, gestiona Càritas Interparroquial Petrer des de 2016 per a donar suport a la seua labor solidària.

El regidor de Serveis Generals, Fernando Díaz, ha apuntat que “en el primer trimestre de 2021 s’han recollit més de 15 tones” i ha informat que, atenent la petició de Càritas, “s’instal·laran 16 nous contenidors per a cobrir més zones de la ciutat i facilitar-li la labor de reciclatge de tèxtil als veïns”.

Una vegada instal·lats els nous contenidors, Petrer disposarà d’un total de 35 contenidors per a la recollida de residus tèxtils repartits per tota la població, la qual cosa, a més, permet cobrir les necessitats per habitants establides en el Pla Local de Residus, fixades en 2.25 litres per habitant.

L’edil ha explicat que “al desembre de 2016, des de l’Ajuntament es va signar un conveni amb Càritas Interparroquial Petrer perquè tota la roba i calçat que es recull a Petrer servisca per a donar suport a la seua labor solidària”. En eixe sentit, Díaz ha agraït “la solidaritat de veïns i veïnes per a donar suport al treball d’esta associació humanitària”.

Segons dades de l’organització Recicla-Alacant per a la Cooperació al Desenvolupament Nord-Sud, encarregada de la recollida a favor de Càritas interparroquial, de les prop de 93 tones recollides en 2020 a Petrer, 50 es van destinar per a paquets d’emergència i 42 es van reciclar. En el cas de les més de 15 tones recollides en el primer semestre de 2021, 7, 8 tones van ser per a paquets d’emergència i 7,1 es van reciclar.

Els nous 16 contenidors, que s’instal·laran en les pròximes setmanes se situaran en: avinguda de la Molineta, carrer del Pintor Gabriel Poveda Rico, avinguda Bassa Perico, plaça d’Espanya, avinguda Reina Sofia, carrer de Julio Román, carrer Jaume I, carrer del Rei Pere IV El Cerimoniós, carrer Óscar Esplá, carrer Camí Vell d’Elda, carrer Filòleg Sanchis Guarner, carrer Nord, carrer de la Manxa, carrer Teulers, avinguda de Madrid i carrer Riu Serpis.

WordPress Video Lightbox Plugin