L’augment en la recaptació respecte a l’any anterior ha passat de 175.000 a 245.000 €.

La Regidoria d’Hisenda ha donat a conéixer les dades de recaptació de la taxa per l’aprofitament del subsol, sòl i vol de la població, utilitzat per les grans empreses tecnològiques i de subministrament de diversos serveis. L’any 2020, la recaptació s’ha incrementat en un 40%, que s’ha aconseguit després que l’any 2019 l’executiu local decidira externalitzar la gestió, inspecció i recaptació d’esta taxa, amb la contractació de Suma Gestió Tributaria.

El resultat no ha pogut ser més positiu, hem passat d’entorn de 175.000€ que es recaptaven de mitjana anualment als 245.000€ que hem recaptat en este 2020, és a dir, un augment superior a 70.000€, la qual cosa suposa més d’un 40%”, ha assenyalat l’edil d’Hisenda, Ramón Poveda.

Poveda ha indicat que esta major recaptació s’ha aconseguit amb les “grans empreses de telefonia, electricitat i gas, entre altres”, i ha explicat que no es tracta d’un augment de la taxa, que està regulada estatalment, sinó d’un control més exhaustiu de la utilització privativa o l’aprofitament del sòl, subsol o vol de les vies públiques municipals, per empreses explotadores de serveis de subministraments.

L’edil ha recordat que l’equip de Govern actual es caracteritza per la reducció i fins i tot eliminació d’algunes de les taxes municipals, a més de la congelació total de la resta de taxes i impostos als veïns. “No obstant això, creiem que és important tindre un major nivell de control sobre la utilització de la via pública per part d’estes grans empreses perquè complisquen amb el pagament de la taxa establida”, ha indicat, i ha afegit que, d’esta manera, s’aconseguix esmorteir en part la reducció d’impostos als ciutadans augmentant la recaptació per una taxa que no afecta les butxaques dels veïns.

Estem molt satisfets del resultat i agraïm a Suma i al Departament de Tresoreria per la seua implicació. És un exemple més del rigor econòmic que sempre ha caracteritzat este equip de Govern”, en paraules de Poveda.

L’edil ha explicat que este tipus d’actuacions “ens permet realitzar inversions i continuar ampliant i millorant els serveis destinats a les persones, fins i tot havent congelat totes les taxes i impostos municipals”.