Petrer reactiva el programa “Jove Oportunitat” per a motivar jóvens que han abandonat els estudis

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Hi haurà una reunió informativa per a les famílies i jóvens interessats este dimecres 25 de gener, a les 8 de la vesprada, en l’Espai Blanc

Les regidories d’Infància i Joventut i Educació estan treballant per a posar en marxa una nova edició del programa gratuït “Jove Oportunitat” (JOOP), impulsat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) amb l’objectiu de motivar i orientar jóvens d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

Segons ha explicat el regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, “el programa és una combinació perfecta d’orientació personal i professional”, ja que l’objectiu és aconseguir que accedisquen a una formació que els possibilite el seu futur accés al mercat laboral o continuar estudiant, però, prèviament, es treballa amb els participants aspectes com la motivació i l’autoestima per a enfocar-se en la construcció d’un projecte integral de vida “que els done claredat per al seu futur”, ha precisat l’edil.

Les regidories han organitzat una reunió informativa per a les famílies i els jóvens interessats a prendre part, este dimecres, 25 de gener, a les 8 de la vesprada en l’Espai Blanc. 

Ruiz ha recordat que el programa, realitzat amb èxit durant els últims anys, proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP i, fins i tot, des d’un enfocament pràctic, es visiten empreses de diferents branques professionals amb la finalitat que coneguen el treball en el seu entorn real i puguen descobrir la seua vocació.

Per a aquells jóvens que no han acabat l’ESO, JOOP els oferix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a l’FP de Grau Mitjà, així com presentar-se a la prova lliure de l’ESO o preparació per a l’examen de competències clau de nivell 2. En els casos en què no es considere viable esta opció, es prepararan les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat.