Totes les actuacions seran d’artistes locals com a part del pla de suport a la cultura local impulsat per l’Ajuntament després de la pandèmia

Les actuacions tindran lloc els caps de setmana del 4 de juliol al 6 de setembre amb tres escenaris diferents

Tots els caps de setmana del 4 de juliol al 6 de setembre els veïns i veïnes de Petrer podran disfrutar de les actuacions musicals i de teatre infantil de la programació de “Cultura al carrer”, l’aposta de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Petrer per a fer costat als artistes locals després de la pandèmia.

En total, la regidoria de Cultura ha programat 20 actuacions musicals i 11 de teatre infantil; un total de 31 actuacions que suposen duplicar les actuacions d’anys anteriors en els “Concerts d’estiu”. El parc del Campet, els dissabtes a les 22.00 hores, i la plaça de Baix, els diumenges a les 20.30 hores, seran, com en anys anteriors, els escenaris de les actuacions musicals. La plaça Cronista Hipólito Navarro, nou escenari per a enguany, acollirà les actuacions de teatre infantil els dissabtes a les 20.00 hores.

Com ha explicat el regidor de Cultura, Fernando Portillo, “portem treballant moltes setmanes en la programació de la mà dels artistes, des que a principis de maig anunciàrem aquest pla específic de suport als professionals del sector de la cultura local, conscients i coneixedors de la difícil situació a la qual aquesta crisi pel coronavirus ha portat al sector cultural de la nostra ciutat”, puntualitzant que en les últimes setmanes l’esforç s’ha centrat, sobretot, a definir aforaments, mesures de control d’accés i de seguretat “per a ajustar-nos a les necessitats de la nova normalitat i garantir la salut dels nostres veïns sense renunciar a plans d’oci per a aquest estiu a la nostra ciutat”.

Donades les limitacions d’aforament que imposa la nova normalitat, les entrades s’hauran de reservar prèviament la mateixa setmana de l’espectacle. Per als espectacles de teatre infantil, la reserva s’ha de fer a través de www.instanticket.es. I, en el cas de les actuacions musicals, també es poden fer per mitjà d’instanticket o, de manera presencial, al centre cultural “Espai Blanc” (carrer Luis Chorro, 7) o al centre municipal “Clara Campoamor” (carrer Òscar Esplà, 2), de dilluns a divendres de 10.30 a 12.30 hores, facilitant nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona només podrà reservar un màxim de 2 entrades, però només en el cas de persones convivents o d’una mateixa unitat familiar.

És important insistir que les invitacions són personals i intransferibles i que no es podrà accedir al recinte sense entrada, que estarà delimitat per a controlar l’accés i l’aforament i garantir la seguretat de tots”, ha explicat el regidor. Així mateix, serà obligatori l’ús de màscara i de gel desinfectant per a accedir al recinte.

Cal recordar que va ser a principis del mes de maig quan les regidories de Cultura i Festes van anunciar un pla específic de suport als professionals del sector de la cultura local, amb una dotació de 100.000 euros del pressupost municipal. En el cas de la regidoria de Cultura, aquest pla s’ha materialitzat, precisament, en la iniciativa “Cultura al carrer”. Per part seua, Festes està ultimant actuacions d’artistes i grups locals de cara a les Festes Patronals.

FESTIVAL DE GUITARRA

A més de les 31 actuacions de “Cultura al carrer”, com ja es va anunciar fa unes setmanes, del 16 al 25 de juliol, Petrer també celebrarà el Festival Internacional de Guitarra José Tomás – Vila de Petrer, amb una completa programació composta per prop de 15 actuacions.

PROGRAMACIÓ CULTURA AL CARRER 2020

PARC EL CAMPET – Dissabtes 22.00 hores

04/07 – Societat Unió Musical

11/07 – AM Mare de Déu del Remei

18/07 – Societat Unió Musical

25/07 – Colla El Terròs

01/08 – Alejandro Canals

08/08 – Fátima Payá & Arturo Fajardo

15/08 – Sailor Smile

22/08 – Ilu Pérez

29/08 – Chancho Proyecto

05/09 – Grup Flamenc – Cayetana Ferrández

PLAÇA DE BAIX – Diumenges 20.30 hores

05/07 – Cuestión de Feeling

12/07 – AM Mare de Déu del Remei

19/07 – Fernando Egozcue i José Luis Montón

26/07 – Spirito Danse Studio & Arturo Fajardo

02/08 – Ensemble Instrumental de la Unió Musical

09/08 – Duo Faragó – Aránzazu García (veu) i Fco. Albert Ricote (guitarra)

16/08 – Carles Pérez Quartet

23/08 – Manuel Lázaro

30/08 – Calm the Rage

06/09 – Estudi de Dansa Dori Andreu

PLAÇA CRONISTA HIPÓLITO NAVARRO – Dissabtes 20.00 hores

04/07 – Desbaratats Teatre: L’ànima dels llibres

11/07 – Quique Montoya: Tornillo magic clown

18/07 – Los Combi: Paraules a les butxaques

25/07 – Adrián Carratalá: El inventor de magia

01/08 – Conta3: Una de rondalles

08/08 – Quique Montoya: El gran Naranjito

15/08 – Ahoratecuento: Árboles

22/08 – Los Combi: Zirco Trampolino

29/08 – Iberian Folk Ensemble

05/09 – David Alcaina: Quién es el mago

WordPress Video Lightbox Plugin