L’alcaldessa i tots els grups municipals presenten aquesta iniciativa que dirigirà el professor de la UA Antonio Martínez Puche.

Hui s’ha presentat AVISTA-Petrer 2020-2030, l’instrument per a elaborar un pla ciutat estratègic i participatiu, començant amb un procés de reflexió, anàlisi i proposició, i consensuat entre els diferents grups polítics municipals, donant participació a col·lectius, associacions i entitats, i a la ciutadania en el seu conjunt.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha comparegut al costat de l’edil de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, del departament del qual va sorgir la iniciativa i els portaveus municipals del Partit Popular, Pepa Villaplana; de Ciutadans, Víctor Sales; d’Esquerra Unida, Rafa Masiá; i del PSPV-PSOE, Fernando Portillo, que han donat suport a aquest treball que estarà coordinat pel professor Antonio Martínez Puche, al capdavant d’un equip de treball de la Universitat d’Alacant.

Irene Navarro ha assenyalat que Avista-Petrer 2020-2030 pretén ser un document que “oriente les polítiques públiques de l’Ajuntament durant aquesta dècada” des d’un punt de vista integral, integrat, concertat i planificat i ha posat en relleu l’acord unànime de tots ja que ”és la primera vegada en la història de la Democràcia a Petrer, que tots els grups municipals dissenyen el futur de la ciutat”.

L’alcaldessa ha agraït que “tots els grups municipals hàgem deixat a un costat el nostre color polític”, en un assumpte que ha qualificat de “transcendental per al futur de la ciutat”.

La portaveu del grup municipal del Partit Popular ha indicat que “per damunt de les nostres diferències polítiques el que tenim hui és la ferma voluntat de tindre una estratègia de futur per a Petrer”, des del rigor que aportarà la Universitat d’Alacant i el professor Martínez Puche, que ha dirigit diversos plans estratègics territorials.

Per part seua, el portaveu de Ciutadans ha subratllat que “l’important és que marcarem un futur a les noves generacions perquè ho tinguen més fàcil i puguen tindre una vida millor”.

Aquest projecte, que tots han qualificat d’«il·lusionant», no partirà de zero ja que tal com ha indicat el portaveu d’Esquerra Unida el punt de partida serà els documents i estudis que s’han dut a terme en anteriors mandats “per a seleccionar coses que van funcionar i van ser positives i, qüestió que és més important, traslladar a la ciutadania aquest procés”.

L’edil David Morcillo, del departament del qual va sorgir la iniciativa fa uns mesos i ha dut a terme els treballs preliminars, ha assenyalat que l’objectiu és generar un procés de “modernització de la ciutat”, orientat a mantindre i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i fixar “criteris comuns d’actuació i projectes motors clau per al creixement sostenible i integrat de la ciutat”.

“Es tracta no sols de fer un diagnòstic, sinó també d’avaluar, valorar i proposar accions, mesures i actuacions estratègiques per al municipi amb un caràcter perspectiu, a 10 anys vista”, ha indicat l’alcaldessa.

L’equip redactor ha establit huit fases: anàlisi, tallers de participació, entrevistes, jornades amb ponents externs, etc, fins a arribar al document final en el qual es plantejaran prioritats i un cronograma d’accions. La idea és que puga estar conclòs abans de final d’any perquè les recomanacions es puguen incorporar al pressupost municipal de 2021.

Morcillo ha explicat també el lloc triat per a la posada de llarg d’Avista, a la terrassa del centre municipal Clara Campoamor, des de la qual s’entreveu una perspectiva àmplia de la ciutat, ja que “la idea que inspira aquest pla és una mirada àmplia, amb perspectiva i imaginar el futur amb el treball i rigor necessaris”.

WordPress Video Lightbox Plugin