Petrer prepara dues noves campanyes de bons consum per a setembre i desembre amb una quantia total de 378.000 euros

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Com a novetat. els bons s’assignaran per mitjà d’un sorteig entre totes les persones que els sol·liciten per a assegurar un repartiment més just i igualitari.
La inscripció per a la primera campanya de bons consum serà els dies 4 i 5 de setembre.

 

El mes vinent de setembre, l’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Comerç i amb una subvenció de la Diputació d’Alacant, posarà en marxa una nova campanya de bons consum amb la finalitat d’incentivar el consum en el comerç local i fer costat als veïns en les seues compres de la tornada de vacances.

Es tracta de la tercera campanya de bons consum que promou l’Ajuntament de Petrer, després de la primera realitzada al setembre de 2022 i una segona posada en marxa coincidint amb les dates nadalenques de l’any passat. De fet, després d’esta campanya de setembre, la regidoria té previst realitzar una altra per a les dates nadalenques de 2023. 

Aída Tortosa, regidora de Comerç, ha informat que “per a les dos campanyes de bons consum al setembre i desembre, tenim una quantitat total assignada de 378.000 euros”. L’edil ha subratllat que “després d’haver realitzat ja dos campanyes anteriorment, des de la regidoria hem treballat per a millorar algunes qüestions pràctiques”. En eixe sentit, Tortosa ha indicat que “enguany hem fet un canvi important en la dinàmica del repartiment dels bons” i és que l’assignació dels bons es farà mitjançant un sorteig entre totes les persones que els sol·liciten, per a aconseguir, d’aquesta manera, “que el repartiment dels bons siga més just i en igualtat de condicions, ja que tots els inscrits tenen les mateixes possibilitats i no sols les persones que accedien primer a l’aplicació, com ocorria en les campanyes anteriors.

La primera campanya, el període d’utilització de la qual dels bons serà del 15 de setembre al 16 d’octubre, començarà amb la inscripció de les persones interessades els dies 4 i 5 de setembre, tant en línia a través d’una plataforma digital que es donarà a conéixer més avant, com de manera presencial per a aquelles persones de l’anomenada bretxa digital que no tinguen possibilitat de fer-ho en línia per no manejar les noves tecnologies. Amb totes les persones inscrites, tant en línia com presencialment, es realitzarà un sorteig per a assignar els bons i, a més, es configurarà una llista d’espera per a assignar aquells bons no utilitzats en el termini marcat. Aquest sorteig es realitzarà el 8 de setembre, i els resultats es publicaran el dia 12 a través dels diferents canals de comunicació de l’Ajuntament de Petrer.

Serà a partir del dia 13 de setembre quan les persones beneficiades pel sorteig puguen començar a descarregar els seus bons a través de la plataforma digital. En el cas de les persones de la bretxa digital, la recollida dels bons es farà els dies 13 i 14 de setembre, previsiblement en dos espais municipals encara per definir.

Cada persona tindrà accés a una quantitat màxima de 100 euros, i podrà adquirir bons de 10, 50 i 100 €, que, una vegada activats, tindrà 7 dies naturals per a utilitzar-los. Aquells bons no consumits tornaran a passar a una bossa per a donar la possibilitat que els adquirisquen les persones de la llista d’espera. I, en cas que finalitze la campanya i hi haja diners restants dels 189.000 € consignats per a la campanya de setembre, s’assignarà a la campanya de desembre.

A l’hora d’utilitzar els bons en els comerços de Petrer, estos cobrixen el 50% del cost de la compra.

Podran participar en la campanya les persones empadronades a Petrer i que siguen majors de 18 anys.

PARTICIPACIÓ DELS COMERÇOS

La campanya inclou a tots els comerços, establiments d’hostaleria i de serveis que desenvolupen la seua activitat en el municipi, o amb domiciliació fiscal a Petrer. Com en les anteriors campanyes, els comerços de Petrer interessats a participar-hi, hauran d’adherir-se a través de la plataforma digital que s’habilitarà i de la qual s’informarà més avant.

La regidora ha destacat que enguany, “com a novetat, farem una xicoteta formació virtual per a tots els comerciants participants, per a explicar-los en què consistix, com funciona i com regularem el pagament de tiquets”.

CAMPANYA DE BONS CONSUM DE DESEMBRE

La regidora ha indicat que “potser la campanya de Nadal l’hem planificada una mica prompte, però volem aprofitar el Black Friday, que és un cap de setmana important per al comerç i volem que el comerç local es veja beneficiat també amb esta campanya”.

La campanya de bons consum de desembre es realitzarà del 24 de novembre al 25 de desembre.