La ciutat compta amb un total de 54 àrees de jocs infantils, la qual cosa suposa una àrea per cada 54 xiquets de 3 a 10 anys

La regidoria de Servicis Generals de l’Ajuntament de Petrer ha posat en marxa un pla especial de desinfecció de les 54 àrees de jocs infantils del municipi per als pròxims sis mesos, ampliable sobre la base de l’evolució de la situació sanitària. Un pla per al qual la regidoria ha destinat 30.000 euros aproximadament amb la finalitat de garantir les màximes mesures de seguretat en aquests espais d’oci de la ciutat.

El regidor de l’àrea, Fernando Díaz, ha explicat que “per a poder adaptar-nos al protocol i les recomanacions de la nova normalitat marcats per la Generalitat Valenciana i, sobretot, amb la finalitat de garantir la salut dels nostres veïns davant del coronavirus, hem creat aquest pla especial, per al que, en temps rècord, hem modificat el contracte de manteniment de parcs infantils que tenim amb l’empresa AUDECA”.

Aquest pla especial contempla un reforç de les tasques de neteja i desinfecció de les zones de jocs infantils, a més de totes les superfícies dels parcs susceptibles de manipulació com bancs i papereres amb, almenys, una desinfecció setmanal. En el cas de les àrees dels parcs El Campet i 9 d’Octubre, en ser els espais de més afluència de la ciutat, la desinfecció prevista és diària, igual que als Jardins Joan Carles I, on es durà a terme de dilluns a dissabte.

L’edil ha manifestat que “a més d’aquest esforç que estem fent des de la regidoria, també preguem la col·laboració i esforç dels veïns, als quals demanem que facen un ús responsable de les àrees de jocs infantils, seguint les indicacions dels cartells informatius que hem col·locat en totes les àrees”.

La desinfecció es durà a terme en horari de 7 a 11 del matí, temps durant el qual les zones infantils estaran tancades a l’ús.

Cal recordar que, després del seu tancament el passat 14 de març per la declaració de l’Estat d’Alarma, els parcs del Campet i 9 d’Octubre es van tornar a obrir al públic el 12 de juny, durant la Fase 3 de la desescalada, i fou el 15 de juny, amb la publicació del Decret 8/2020, de 13 de juny del president de la Generalitat, de regulació i flexibilització de determinades restriccions en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, quan es van obrir les àrees de Jocs Infantils i els lavabos públics de tots dos parcs, prèvia desinfecció diària abans de la seua obertura.

Després de la finalització de l’Estat d’Alarma el passat 22 de juny, el protocol de Salut Pública de la Generalitat Valenciana estableix una sèrie de recomanacions i mesures per a l’ús de parcs infantils recreatius en relació a la prevenció davant de la COVID-19, protocol que ha regit l’actuació del departament de Servicis Generals per a organitzar la reobertura de les 54 zones de jocs infantils amb les màximes mesures de seguretat.

ÀREES DE JOCS INFANTILS

Fernando Díaz ha volgut posar en valor que Petrer és una ciutat amb “un gran nombre d’àrees de jocs infantils”, ja que disposa d’un total de 54, la qual cosa suposa que hi ha una àrea per cada 54 xiquets de 3 a 10 anys (segons dades del cens municipal de Petrer).

WordPress Video Lightbox Plugin