Petrer posa el focus en el patiment dels menors en case amb violència de gènere en la campanya de sensibilització del 25N

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Mostrar la visió i el sofriment dels menors que viuen en cases amb violència de gènere és l’objectiu que s’ha marcat la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials amb la campanya de sensibilització d’enguany amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Per a això, la regidoria ha llançat un “vídeo impactant que pretén moure moltes sensibilitats, en paraules de la regidora de l’àrea, Ana Tortosa, que ha presentat la campanya al costat de l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i la promotora d’Igualtat, Miriam Alberola.

Per a la alcaldessa resulta “impossible que els ulls no s’òmpliguen de llàgrimes en veure el vídeo” i ha indicat que “afortunadament en aquesta ocasió són actors, però la realitat ens diu que ho pateixen moltes famílies, molts xiquets, moltes xiquetes i moltes dones i per tant és molt important que es continuen fent aquest tipus de polítiques per a visibilitzar i, sobretot, per a frenar i erradicar aquesta xacra que ens acompanya i no desapareix. 

El vídeo, d’una mica més d’un minut de duració, mostra, a través de la tècnica audiovisual “tros de vida”, la situació de dolor i sofriment que pot viure qualsevol menor en una llar amb violència de gènere, i tanca amb el missatge “no sols eres un monstre per a mamà”. En la història, l’element que fa saltar totes les alarmes és el dibuix terrorífic del xiquet protagonista. Precisament aquest dibuix és la imatge de la cartelleria de la campanya que es podrà vore en xarxes socials, cartelleria en edificis públics i campanya de publicitat exterior.

La regidora ha explicat que és “un dibuix real d’un menor”, però ha aclarit que “no patix violència a casa, però sí que patix terrors nocturns”. 

A més de la campanya, Miriam Alberola, promotora d’igualtat de gènere de l’Ajuntament, ha explicat que des de la regidoria s’han programat diverses activitats entorn del 25N, destacant algunes d’elles com l’acte institucional del mateix 25 de novembre, que tindrà lloc a les 12.00 a les portes del centre municipal Clara Campoamor. Es durà a terme la lectura d’un manifest i s’organitzarà una perfomance per a recordar les, fins ara, 49 víctimes de violència de gènere en el que va d’any.

Respecte a aquest dia, l’alcaldessa ha expressat que “és un dia de reivindicació, d’eixir als carrers, però tots els dies són importants per a alçar la veu i dir ‘ja n’hi ha prou de violència contra les dones” i ha afegit que la violència masclista “no fa mal exclusivament a la dona, sinó que té danys col·laterals que marquen per a tota la vida a tots els membres de la família i, sobretot, als més xicotets”. Per a Navarro el desig és que “tant de bo l’any que ve la notícia siga que no hi ha campanya perquè aquesta xacra haja finalitzat per fi”.     

La promotora també s’ha referit al primer Concurs de dibuix contra la violència de gènere “Petrer lliure de violència masclistes”, del qual en els pròxims dies es coneixeran les persones guanyadores. A més, el mateix dia 25, a les 18.00 hores, en l’Espai Blanc, s’inaugurarà l’exposició de tots els dibuixos participants, visitable fins a l’11 de desembre.

I ha informat del treball de sensibilització amb l’alumnat que s’està fent en els centres educatius de Petrer. Durant els mesos de novembre i desembre, en horari lectiu, s’impartixen tallers sobre violència de gènere, sensibilitat d’igualtat, prevenció de la violència… Respecte a aquests tallers, l’alcaldessa ha subratllat que és “molt important el treball realitzat en coordinació amb els centres, perquè és ací, en els mateixos centres, on cal conscienciar i detectar conductes que puguen fer saltar totes les alarmes”, com s’aprecia precisament en el vídeo de la campanya.