La “Vesprada friki” tindrà lloc el dissabte 22 en les places Cronista Hipólito Navarro i Ortega y Gasset amb totes les mesures de seguretat

Del 21 al 25 de maig, la regidoria celebra la “Setmana de l’Orgull Friki” amb un complet programa activitats presencials i en línia

El regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, ha presentat este matí l’última activitat organitzada des de la seua regidoria amb la col·laboració de l’associació ACME, la “Setmana de l’Orgull Friki”, que tindrà lloc del 21 al 25 de maig, coincidint amb el Dia de l’Orgull Friki o Orgull Geek, fixat en el calendari el 25 de maig.

Des del 21 fins al 25 de maig, la regidoria ha organitzat un complet programa d’activitats dirigit especialment per al públic jove, en el qual es combinen activitats en línia amb altres presencials.

A poc a poc anem recuperant els esdeveniments presencials, respectant i complint totes les mesures sanitàries, perquè, després de més d’un any de pandèmia, necessitem anar recuperant a poc a poc la nostra rutina anterior, però d’una forma responsable i conscient”, ha indicat l’edil, que ha tingut paraules d’agraïment per a l’associació ACME, “que ha col·laborat moltíssim de manera desinteressada”.

La primera activitat, “Endevina-ho”, el 21 de maig, es durà a terme a través de les xarxes socials de la regidoria. Mitjançant emojis es plantejaran cinc endevinalles sobre personatges, pel·lícules, llibres…, amb premi per a la persona que les encerte totes i ho faça més ràpid. A la vesprada, a través de Twitch, hi haurà una xarrada educativa sobre el paper de la dona en el videojoc.

El dissabte 22 de maig, tindrà lloc el plat fort de les activitats, la “Vesprada Friki”, que omplirà d’activitat les places Cronista Hipólito Navarro i Ortega y Gasset de 17.30 a 20.30 hores. Entre les propostes, hi haurà una zona de videojocs amb cinc parades de Xbox i de Play Station (amb els jocs Mario Kart 8 Delux, Just Dance, Super Smash Bros Ultimate, Gang Bead i Dragon Ball Fighter). També una zona de jocs de taula amb partides ràpides (Virus, Speed Cups, Exploding Kittens i Jungle speed); una zona Beyblade amb dos estadis; i una zona de taller Hama Beads.

A més, eixa mateixa vesprada es durà a terme el cluedo “Friki Murder Party” en el Casal de la Joventut, “adaptat a les circumstàncies sanitàries amb menys jugadors, més distància, màscares i sense sopar”, ha precisat el regidor. Els assistents es voran immersos en un assassinat i hauran de resoldre el misteri que l’envolta. El màxim de jugadors estarà determinat per l’aforament de l’espai i la duració de l’activitat és de tres hores, de 20 a 23 hores.

Del 24 al 28 de maig, en format en línia, s’ha previst un taller de creació de videojocs amb sessions de dues hores cada dia.

Finalment, el 25 de maig, dia pròpiament de l’Orgull Friki, des de les xarxes socials es farà una invitació pública per a compartir les fotos més frikis. Així mateix, es donarà accés als usuaris de les xarxes socials d’Infància i Joventut perquè puguen visitar de manera virtual el Museu Arcade Vintage d’Ibi, el primer museu d’Arcade d’Espanya.

Alejandro Ruiz ha explicat que per a participar en qualsevol de les activitats és necessari inscriure’s a través del correu de la regidoria juventud@petrer.es.

WordPress Video Lightbox Plugin