Petrer organitza una taula redona per a combatre la islamofòbia, davant el discurs racista d’ultres contra les persones d’origen àrab

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’activitat està organitzada per les associacions Crida Contra el Racisme (Elda-Petrer) FORINT (Formació i Inclusió Social), en col·laboració amb la regidoria de Pau i Solidaritat.

Hui s’ha presentat “Desmuntant la Islamofòbia”, una iniciativa que se celebra per primera vegada a Petrer i amb la qual es pretén obrir un espai de diàleg que lluite contra els discursos racistes i xenòfobs dels grups ultres. Així ho ha assenyalat la regidora de Pau i Solidaritat Juani Ochoa, que organitza al costat de les associacions Crida Contra el Racisme (Elda-Petrer) i Forint (Formació i Inclusió Intercultural) aquesta activitat que se celebrarà divendres que ve, 31 de gener, a les set de la vesprada a l’Espai *Blanc, al carrer Luis Chorro de Petrer.

Un dels representants de Crida, Daniel Richarte, ha assenyalat que “l’acte se centrarà en donar resposta mitjançant el testimoni de persones que han pogut patir alguna vegada en la seua vida el discurs que fomenta la islamofòbia que sembla que s’ha posat de moda al nostre país”.

Hi haurà una taula redona en la qual participaran l’esportista Zineb Mounfalouti, ex jugadora de la selecció del Marroc de bàsquet, i actualment entrenadora d’handbol i guia esportiva; Hind El Fadli, presidenta de G-chime; Amira Oumslama Malainine, membre del Secretariat del Consell de Joventut de Barcelona i Alberto S., membre de Crida Contra el Racisme. Posteriorment hi haurà un berenar.

Des de Crida, Daniel Richarte ha assegurat que “considerem que l’organització d’aquest tipus d’actes culturals és fonamental si volem que la gent estiga degudament informada en aquest àmbit, per a l’acostament entre cultures diferents, el foment de la multiculturalitat, i sobretot, per a evitar que cale entre la població el discurs populista i racista”.