Petrer ofereix al comerç local assessorament en la tramitació d’una subvenció de modernització tecnològica de fons europeus

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es tracta d’una subvenció al 100% de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb fons europeus Next Generation

 

Les regidories de Comerç i Desenvolupament Econòmic, a través de la Oficina de Fons Europeus, s’han unit per a informar i assessorar el teixit comercial de Petrer d’important subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, amb Fons europeus Next Generation, per a la modernització tecnològica del comerç local.

David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic, ha qualificat aquesta subvenció d’“una oportunitat d’or per als comerços locals en la seua aposta per modernització tecnològica, ja que és subvencionable al 100%”.

Marta Andrés, tècnica de l’Oficina de Fons Europeus, ha explicat que “des de l’Oficina de Fons Europeus vam veure que aquesta subvenció per a la modernització del comerç podia ser molt interessant per a tot el teixit comercial de Petrer, ja que inclou un gran nombre de possibles beneficiaris com a petites i mitjanes empreses, comerços minoristes i comerç al detall”.

L’ajuda mínima no serà inferior a 5.000 euros (IVA exclòs) i l’ajuda serà del 100%, amb el límit de 200.000 euros, i es podran presentar les sol·licituds fins al pròxim 22 de setembre.

L’ajuda cobrix actuacions en transformació digital, tant maquinari (ordinadors, tables…)  com programari (sistemes operatius  ); transformació en el punt de venda; cadena de subministrament i traçabilitat; i sostenibilitat i economia circular. Es consideraran susceptibles de suport les actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2022 fins a la data de presentació de la sol·licitud, sempre que es tracte de despeses subvencionables i efectivament pagades amb anterioritat a la presentació de l’ajuda.

Aída Tortosa, regidora de Comerç, ha indicat que “estem fent difusió d’aquesta important subvenció a través del Portal de Comerciant”, i hem remarcat que aquest portal serà “un mitjà de referència a través del que posarem en coneixement qualsevol tipus de subvenció, ajuda o activitat”. I ha destacat que també s’està informant el teixit comercial mitjançant cartes i trucades telefòniques. 

Com ha explicat David Morcillo, aquells comerciants que estiguen interessats a sol·licitar aquesta subvenció, poden informar-se i rebre assessorament per a realitzar la sol·licitud a la Conselleria a través de l’Oficina de Fons Europeus, “que estarà oberta durant tot el mes d’agost”. Morcillo ha volgut remarcar que “l’ordre de repartiment de la subvenció per part de Conselleria és per ordre d’arribada”, recomanant als comerços cursar la sol·licitud com més prompte millor.