Petrer obté la subvenció europea més important de la seua història amb 2,4 milions d’euros per a rehabilitar vivendes a la Frontera

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’Ajuntament crearà una oficina de rehabilitació en la zona per a gestionar esta subvenció i ampliar altres projectes en el futur i en pròximes convocatòries

 

L’Ajuntament de Petrer ha obtingut la subvenció europea més important de la seua història amb 2,439.295 euros, comptant amb les aportacions de les administracions estatals que gestionen els fons europeus, i els més de 300.000 € que aportarà l’Ajuntament, amb la qual cosa el total del projecte ascendix a 2,8 milions d’euros. Dels més de 500 municipis de la Comunitat Valenciana, només  31 han concorregut a aquestes subvencions i el projecte de Petrer va ser un dels més valorats en quedar en les primeres posicions i aconseguir els fons. Aquesta important subvenció forma part del Pla Barri, un pla de rehabilitació que té per objecte transformar, modernitzar, donar una nova imatge i fer més eficients energèticament edificis residencials. El pla, en una primera fase, se centrarà en un centenar de vivendes i edificis dels carrers Galícia, Lleó, la Manxa, Andalusia i Extremadura, totes al costat de l’avinguda de Madrid.

El regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha destacat esta important subvenció, que és la de més quantia i més importants totes les que ha sol·licitat als fons europeus Next Generation i ha subratllat que “esta és una altra de les línies que estem compromesos l’equip de Govern local i suposa una gran actuació de rehabilitació de vivendes que modernitzarà esta part del barri i a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”

L’Ajuntament crearà una oficina de rehabilitació en la zona, que es dotarà amb personal contractat a aquest efecte, perquè es facen càrrec de la gestió de la subvenció i intervinga en totes les qüestions relatives a aquest projecte, però també per a preparar la documentació per a noves convocatòries.

En aquesta primera acció, s’ha donat prioritat a aquells edificis que, per la seua antiguitat, tenien una pitjor situació d’eficiència energètica en una zona on tots els estudis de la Generalitat indiquen que els recursos econòmics de la població són baixos. La iniciativa que planteja l’Ajuntament preveu quatre aspectes clau: la rehabilitació estructural, la rehabilitació en matèria d’accessibilitat, d’eficiència energètica i de reurbanització de l’entorn.

Per part seua, l’alcaldessa, Irene Navarro, que al costat de Portillo ha informat de la resolució favorable per a Petrer d’aquests fons europeus, ha assenyalat que “este és l’èxit del compromís amb esta ciutat, de treballar amb la mirada posada en la millora contínua i a saber buscar les oportunitats per a aprofitar-les en benefici dels veïns i veïnes, cosa que només es pot aconseguir treballant amb els cinc sentits per i per a Petrer”. L’alcaldessa ha agraït el treball dels tècnics municipals i del regidor de l’àrea, Fernando Portillo, i ha qualificat de “vertadera revolució per a Petrer totes les actuacions que ja estan en marxa i que incidiran en diferents zones de la població, per a fer una ciutat amb major qualitat residencial, comercial i noves oportunitats laborals”.

Els fons europeus aaconseguits per Petrer establixen el criteri de l’eficiència energètica com un factor clau per a obtindre les ajudes, i és per això que “la situació d’aquests edificis suposarà que incrementen aqueixa eficiència i que, per tant, reduïsquen el consum i la despesa elèctrica”. El pla dissenyat per l’Ajuntament, que ha aconseguit 2,8 milions en els fons d’Europa, suposarà revitalitzar una part important d’aquest barri i ajudarà un centenar de famílies a aconseguir que els seus habitatges estiguen millor condicionats”, ha indicat Portillo. 

Els treballs que es realitzaran seran, principalment, revestiments de les façanes per a millorar la impermeabilització i l’aïllament, es canviaran els tancaments metàl·lics, es faran actuacions en les cobertes i s’instal·laran plaques solars per a aigua sanitària i en alguns casos fins i tot plaques solars per a generar part de l’electricitat de la comunitat de propietaris.