El 2019 s’han comptabilitzat 8.568 usuaris de l’Ecoparc que a partir d’ara obrirà també els dilluns amb l’horari habitual de la resta de setmana.

L’Ajuntament de Petrer ha volgut fer un pas més en el seu objectiu de fomentar la recollida selectiva de tota classe de productes, sobretot els voluminosos, restes de jardineria o enderrocs a l’Ecoparc de Quatre Vents. A partir d’ara obrirà tots els dies de la setmana, els dilluns també, en l’horari habitual de la resta de setmana.

L’alcaldessa Irene Navarro, ha assenyalat que “per a nosaltres és una prioritat mantindre en bones condicions la imatge de la ciutat i aquest tipus de mesures pretenen posar límit a l’abandó d’efectes a la via pública”. L’alcaldessa ha recordat que a més de l’Ecoparc existeix un telèfon per a la recollida gratuïta de voluminosos a la pròpia porta del domicili que és el 966 952 382 i ha apel·lat al “civisme dels veïns i veïnes per a evitar algunes escenes desagradables que ens trobem i que es poden evitar utilitzant els servicis que posa a disposició l’Ajuntament”.

L’Ecoparc de Quatre Vents és gestionat per l’empresa concessionària del servici de recollida i neteja viària Fobesa. L’alcaldessa ha oferit les dades de 2019 de recollida selectiva en aquestes instal·lacions que ha registrat un total de 8.568 usuaris. Durant l’últim any s’han recollit 148 tones de fusta; 145 tones de restes de poda de jardineria; 35 tones de matalassos; 317 tones d’efectes, 520 tones d’enderrocs d’obra i 50 tones de residus d’aparells electrònics.

L’alcaldessa confia que l’ampliació a tota la setmana de l’obertura d’aquesta instal·lació servisca per a incrementar la recollida selectiva i perquè “els veïns tinguen un millor servici i es consciencien sobre la importància de reciclar els objectes procedents del desús de les llars familiars, perquè siguen ben gestionats de manera tal que l’impacte en l’entorn siga mínim”.

L’ampliació del servici començarà a partir del pròxim dilluns 6 de gener, encara que en aquest cas tindrà horari de dissabtes i festius, és a dir de 9 del matí a dues de la vesprada; i la resta en l’horari habitual d’entre setmana: dels mesos d’octubre a març de 10 a 2 als matins i de 4 a 7 a les vesprades; i d’abril a setembre de 10 a 2 també, i de 5 a 8 a la vesprada.

Irene Navarro ha demanat a la ciutadania que “faça ús de l’Ecoparc, dels contenidors de selectiva i del servici de recollida de voluminosos, tots servicis gratuïts, ja que una societat moderna ha d’avançar a aconseguir noves metes de protecció de la naturalesa i de respecte pel planeta”.