La població té un índex acumulat de 142,96 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, i l’alcaldessa ha assenyalat que s’adoptaran mesures si en algun moment se supera la barrera dels 200 casos.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha fet públiques les dades de la Conselleria de Sanitat, actualitzades hui dia en el portal estadístic de seguiment del coronavirus, en les quals es manté l’índex de casos acumulats. Concretament, l’índex se situa en 142,96 casos per 100.000 habitants, la mateixa xifra registrada en l’anterior actualització del passat dilluns. No hi ha hagut, per tant, cap increment.

La primera edil ha recordat que les autoritats sanitàries aconsellen adoptar mesures a partir d’un índex de 200 casos per cada 100.000 habitants, a més d’altres variables com la traçabilitat dels casos positius, per la qual cosa “amb les dades que tenim hui dia a Petrer, i amb les que hem anat tenint fins ara, des de Salut Pública no ens han instat a aplicar noves mesures de restricció més enllà de les que vam posar en marxa fa setmanes”.

L’alcaldessa ha matisat, no obstant això, que “estem en permanent contacte amb les autoritats sanitàries i si en algun moment es passa la barrera dels 200 casos, prendrem les mesures que se’ns indique per a protegir a la població com hem fet fins ara”.

La primera edil ha mantingut una reunió amb portaveus i representants de tots els grups municipals (PSOE, PP, Ciutadans i Esquerra Unida) als quals Irene Navarro ha traslladat tota la informació. “Vull agrair el consens i la predisposició de tots els grups municipals en aquesta qüestió i durant tota la pandèmia”, ha subratllat.

A Petrer estan en vigor totes les mesures de restricció decretades per la Generalitat quant a limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones no convivents i s’estan duent a terme desinfeccions dels espais d’ús públic i els centres escolars. En aquest últim cas, s’ha reforçat la plantilla de l’empresa municipal Semupe i els col·legis compten amb una persona de neteja durant tota la jornada lectiva, a més de la neteja i desinfecció que es fa de manera ordinària en finalitzar les classes. També es duen a terme desinfeccions en els jocs infantils, en parcs i jardins.

Des de l’inici de les competicions esportives la regidoria de l’àrea va establir un aforament màxim de 150 persones en el camp de futbol del Barxell i de 150 també en el poliesportiu Gedeón i Isaias Guardiola, i entre 40 i 50 persones en la pista annexa, la pista de Sant Jerònim, el tennis i el frontó. Quant als actes de Cultura, la regidoria ja va rebaixar els aforaments del 75% que està permés per la Generalitat Valenciana, al 50%.

L’alcaldessa ha demanat “responsabilitat i prudència” a la població i que s’extremen les mesures de prevenció sobretot en l’àmbit social que és en el qual s’està detectant la major part dels contagis. “És molt important que es minimitzen riscos i per a això tots hem de posar de la nostra part perquè és a les nostres mans mantindre aquesta situació de nova normalitat des de la responsabilitat i el compromís col·lectiu”. Ha afegit que “també cal ser molt prudents en parcs, jardins i espais públics a l’aire lliure per a ser responsables i no massificar aquests espais d’oci”.

L’Ajuntament de Petrer ha desplegat diverses campanyes informatives des del final del confinament, sota el lema de “Petrer, units contra els rebrots”, amb l’objectiu de conscienciar els veïns sobre la necessitat d’aplicar les mesures de protecció i perquè actuen amb responsabilitat.

WordPress Video Lightbox Plugin