Petrer mostra el seu patrimoni religiós a través de la 4a edició de la ruta “Temples i Història”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Aquesta nova edició, prevista per al dissabte 2 de novembre, se centrarà en l’església de Sant Bartomeu

La ruta es tancarà amb un concert de guitarra clàssica a càrrec de PIMA

El dissabte 2 de novembre l’església de Sant Bartomeu obrirà les seues portes per als participants de la ruta “Temples i Història” que va posar en marxa la Regidoria de Cultura i Patrimoni al novembre de 2018 per a mostrar el patrimoni religiós de Petrer.

Segons ha explicat el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero, aquesta quarta edició de la ruta “se centrarà en l’església de Sant Bartomeu, apòstol, on els assistents tindran l’oportunitat de pujar a les dues torres de l’església i visitar el rellotge del temple, una cosa que no és habitual ja que normalment només es pot accedir a una de les torres en les jornades de portes obertes del patrimoni que organitzem cada any al setembre”.

La visita donarà començament a les 12 h a les portes del temple, i serà necessària reserva prèvia directament a l’Oficina de Turisme (Plaça de Baix, 10, en horari de 10 a 14 h), en el telèfon 966989401 o en el correu petrer@touristinfo.net, ja que, segons ha explicat Tendero, “en aquesta ocasió, a conseqüència de l’espai tan reduït, farem un grup màxim de 15 persones”. Depenent de l’acceptació d’aquesta visita, per a futures edicions, la regidoria es planteja crear diversos torns d’aquesta visita centrada en l’església de Sant Bartomeu.

Durant una hora i quart aproximadament, els assistents coneixeran la història i arquitectura de l’edifici, accediran a les dues torres, on se situen les campanes, la matraca i els grafits històrics, alguns d’ells, fins i tot, de finals del segle XVIII; i tindran “unes immillorables vistes de tot el centre històric des dels campanars”, en paraules del director del Museu. I, per a completar la visita, a les 13.15 hores, a l’interior de l’església, l’Associació PIMA, amb Pepe Payá al capdavant, oferirà un concert de guitarra clàssica, també obert per al públic en general.

Cal recordar que en edicions anteriors de la ruta “Temples i història” també es van visitar les ermites del Crist i de Sant Bonifaci.