Petrer mostra el seu patrimoni en les jornades de portes obertes que se celebren aquest cap de setmana

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es podrà accedir als calabossos i grafitis del castell deixats pels presos del segle XVI, a més d’altres llocs d’interés del centre històric.

Donar a conéixer d’una forma diferent a l’habitual els principals monuments del centre històric és l’objectiu de les XXII Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí que se celebren des del divendres al diumenge.

“Veïns i visitants podran conéixer la història de la localitat d’una manera amena i didàctica”, ha remarcat el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo que ha presentat l’activitat al costat del tècnic del Museu Dámaso Navarro, Iván Hernández. Entre els punts que es podran visitar es troba el calabós de la torre del castell per a veure els singulars grafitis deixats pels presos del segle XVI, una estànça que només s’obri al públic en aquestes jornades i en la festivitat de Santa Bàrbara.

També al castell hi haurà una activitat didàctica centrada en les maneres de vida del Petrer medieval, a cavall entre les tres cultures: cristiana, musulmana i jueva.

A les cases cova de la muralla i el post antiaeri de L’Altico hi haurà recreacions teatralitzades dels seus guies per a mostrar la història d’aquests enclavaments d’una manera amena i diferent.

També es podrà accedir al campanar de l’església de Sant Bartomeu per a conéixer la història del temple, de les campanes i els grafiti. A més, es podrà visitar les ermites de Sant Bonifaci i del Santíssim Crist, dos espais molt coneguts per la població des del punt de vista religiós i fester i que en aquesta ocasió podran apreciar des de la perspectiva del seu valor patrimonial, històric i arquitectònic.

També dins de la programació de les Jornades, el dissabte dia 14 a les nou de la nit a l’església de Sant Bartomeu, l’associació PIMA de guitarra clàssica, en col·laboració amb Sacra Poesia, realitzarà un concert recital, que inclourà en el repertori obres d’autors i concertistes d’ampli reconeixement, harmonitzat pels versos de poetes destacats del segle XX.

El dissabte i diumenge l’horari de les visites serà d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, excepte en els edificis religiosos, que tindran canvis d’horari per a no interferir en els oficis litúrgics, i altres monuments per raons alienes a les Jornades. Totes les sessions i visites als monuments i al nou Museu Dámaso Navarro que s’incorpora com un dels grans atractius d’aquesta edició, seran gratuïtes i obertes a tots els públics.

A més, dins de les Jornades, s’ha inclòs també la presentació de la nova associació d’Amics i Amigues del Museu Dámaso Navarro, aquest dijous a les huit de la vesprada a l’Espai Blanc, i l’exposició “Art al balcó” que s’inaugura divendres a partir de les 18 hores de la vesprada a la plaça de Baix i que penjarà més de cent llenços de grans dimensions de sengles artistes als carrers i places del barri antic.

Per a més informació els interessats poden contactar amb el Museu Dámaso Navarro, en el telèfon 96 698 94 00 -extensió 280-, per correu electrònic en museo@petrer.es, en la web i en el Facebook Museu de Petrer.