Petrer millorarà l’atenció als usuaris de la Regidoria d’Inclusió Social ampliant les seues dependències amb una inversió de 100.000 euros del romanent de tresoreria

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’alcaldessa Irene Navarro destaca el treball que realitza aquest àrea municipal el pressupost de la qual s’ha incrementat en un 29% en l’últim mandat.

L’ampliació permetrà annexionar dos locals de 120 m² a les actuals dependències als baixos de l’edifici conegut com a “La Torre” al carrer Constitució.

L’Ajuntament de Petrer ampliarà les actuals dependències de la Regidoria d’Igualtat i Inclusió Social (Servicis Socials) per a donar un millor servici als usuaris d’aquesta àrea que en l’última legislatura ha incrementat un 29% el seu pressupost, fins a situar-lo en 1.884.000 euros, així com també un increment entorn al 30% de la plantilla de personal.

L’ampliació és necessària per a millorar el servici individualitzat que requereixen molts dels casos que s’atenen en aquesta regidoria, motiu pel qual s’ha decidit escometre les obres, l’adequació dels espais físics és un dels elements fonamentals per a millorar tant les condicions de treball dels professionals, com les condicions d’atenció a la població.

S’ha explicat amb detall en què consistiran les obres que tenen un pressupost de 100.000 euros amb càrrec al capítol d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i fons provinents del romanent de tresoreria de l’any 2018.

L’any passat l’Ajuntament va arribar a un acord per a adquirir dos locals en la mateixa illa on es troben les dependències, en els baixos de l’edifici conegut com a “La Torre” al carrer Constitució, que sumen un total d’uns 120 m² que s’annexionaran a les actuals dependències. Les obres, no obstant això, actuaran sobre una superfície de quasi 180 m² i es guanyaran 6 nous despatxos i una sala de reunions.

Les obres es trauran a licitació el mes vinent de setembre i podrien estar acabades a la fi d’any.

“L’Ajuntament de Petrer és dinàmic i modern. Està en permanent creixement i ofereix molts més servicis que fa uns anys pel que es fa necessari també que els espais de treball cresquen i ho facen, com en aquesta ocasió, d’una manera racional i ordenada per a concentrar en un mateix lloc una àrea tan important com és la d’Inclusió Social”, ha apuntat l’edil d’Urbanisme.

Entre els programes que es desenvolupen en aquesta regidoria està Ajuda a domicili, Igualtat de Gènere, Violència de Gènere, Ajuda a la Dependència, Prestacions Econòmiques Individualitzades, Empobriment Energètic, Acolliment Familiar o Ajudes al Lloguer de Vivendes, per citar alguns.

L’alcaldessa i l’edil d’Urbanisme han visitat les noves instal·lacions junt amb l’edil de l’àrea. En principi tot sembla indicar que les obres entorpiran el mínim possible l’activitat de la regidoria ja que els nous locals disposen d’entrades independents des del carrer amb el que es podrà treballar interferint el mínim possible i només hi haurà moments puntuals quan es faça la connexió amb les actuals dependències.