El Centre presta atenció a un total de 15 menors d’entre 4 i 12 anys durant tot l’any.

Fomentar la protecció i inclusió social de menors que es troben en situacions de vulnerabilitat, risc d’exclusió social i/o en situació de risc o desprotecció és l’objectiu del Centre de Dia de Menors de Petrer, espai en el qual l’Ajuntament de Petrer, a través de la regidoria d’Igualtat i Inclusió Social, acaba de dur a terme obres de remodelació i millora.

En concret, l’actuació, amb un import pròxim als 7.000 euros, ha permés habilitar una nova sala d’estudis per al grup de majors i l’ampliació de la sala multiusos destinada a dinàmiques, tallers, activitats vàries i assemblees. A més, el pressupost també ha permés substituir diverses peces de fusteria exterior i la instal·lació d’aire condicionat amb bomba de calor.

Durant la visita per a comprovar el resultat de l’actuació realitzada, l’alcaldessa, Irene Navarro, ha aprofitat per a enaltir el treball que es realitza des de l’àrea d’Igualtat i Inclusió Social, subratllant que “les persones i el seu benestar són la nostra prioritat, per la qual cosa des d’aquest equip de govern continuarem destinant importants recursos econòmics al treball social amb les persones”. Cal recordar, en aquest sentit, que el pressupost per a la regidoria d’Igualtat i Inclusió Social de 2020 s’acosta als 2´2 milions d’euros.

L’alcaldessa també s’ha referit a les millores que es duran a terme en els pròxims mesos en les dependències de l’àrea de Servicis Socials “per a poder donar un tracte més personalitzat i individualitzat a totes les usuàries i usuaris d’aquests servicis”.

En referència al Centre de Dia, la regidora de l’àrea, Ana Tortosa, ha explicat que “aquest és un espai molt important en el treball d’integració social que duem a terme des de l’Ajuntament, ja que està destinat a la protecció de menors, i d’aquesta manera posa a la seua disposició un espai socioeducatiu i d’oci creatiu, on vegen cobertes les seues necessitats, reforcen les seues habilitats i milloren el seu procés d’inclusió social”.

El responsable del centre i educador social de l’àrea, Cristian Ibáñez, ha explicat que “aquest recurs permet la supervisió diària de xiquets i xiquetes, evitant o reduint les causes que provoquen l’aparició de situacions de desprotecció infantil”.

El Centre de Dia presta atenció diürna de dilluns a divendres en horari extraescolar i períodes vacacionals, a un total de 15 menors d’entre 4 i 12 anys del municipi de Petrer. La intervenció directa amb els menors durant el període escolar es duu a terme de 15.30 a 19.30 hores de setembre a juny i de 9.30 a 15.30 en el període vacacional dels mesos de juny i juliol.

Des del centre es treballa amb els menors per a previndre situacions d’inadaptació social; donar cobertura a les necessitats de suport escolar i educatiu, oci i temps lliure, habilitats socials, conducta, alimentació i higiene, orientació familiar i desenvolupament personal; i coordinar la intervenció socioeducativa del centre amb la resta de recursos i centres que actuen al municipi, obrint el centre al context comunitari i fomentant l’ús i participació dels menors en altres servicis, recursos i instal·lacions públiques de la ciutat.