Es tracta d’una acció que partix del 2n Pla municipal d’Igualtat, posat en marxa per l’Ajuntament en 2019

Dintre del conjunt d’accions contemplades en el 2n Pla municipal d’Igualtat, posat en marxa per l’Ajuntament de Petrer en 2019, les regidories d’Infància i Joventut i Igualtat s’han unit per a llançar un Decàleg de Joguets No sexistes i No violents sota el lema “Educa en valors, regala igualtat”.

La igualtat és un aspecte transversal a totes les regidories, que quedarà clarament reflectit en el segon Pla municipal d’Igualtat, d’aquí ve que treballem conjuntament des de diverses àrees per a implementar accions com este decàleg de joguets no sexistes i no violents”, ha destacat l’edil d’Igualtat, Ana Tortosa.

El decàleg, sota el lema “Educa en valors, regala Igualtat” recull 10 *tips o recomanacions que plantegen aspectes com “no hi ha joguets de xiquetes o de xiquets, que els estereotips no els condicionen en els seus jocs” o “tria joguets que reunisquen xiquetes i xiquets cooperant i compartint espais”.

L’objectiu principal de realitzar aquest decàleg és sensibilitzar i conscienciar a la població i comunitat educativa sobre la necessitat d’eliminar el contingut sexista i violent dels jocs i joguets, contribuint al desenvolupament igualitari i de cooperació entre xiquets i xiquetes.

Els joguets i els jocs han de convertir-se en el que realment són, objectes la finalitat dels quals és entretindre, alimentar la capacitat creativa i d’aprenentatge sempre amb respecte a la diversitat.

En eixe sentit, el regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, ha subratllat que es tracta d’una acció “més que necessària, especialment de cara a estes dates nadalenques en què es compren tants joguets”, i ha puntualitzat que “cal educar en eixos valors d’igualtat, de respecte i de tolerància i, a més, fer-ho durant tot l’any”.

Volem que els xiquets i les xiquetes es desenvolupen en igualtat, que els joguets no siguen sexistes, no siguen violents, que hi haja joguets per a tots i per a totes, independentment del color que siguen, del que representen. Al final els joguets busquen entretindre i divertir, per la qual cosa no tenen per què tenir eixa etiqueta sexista ni eixa etiqueta violenta”, ha precisat l’edil.

Tortosa ha afegit que “una cuina no té per què ser de xiqueta i si el teu fill et demana una cuina, igual és el millor cuiner del món el dia de demà; o si la teua filla et demana un cotxe, potser siga la millor pilot de carreres”.

La regidoria ha previst la publicació dels diferents missatges del decàleg en les xarxes socials institucionals durant el mes de desembre, coincidint amb la campanya nadalenca de compres de regals.