Petrer llança noves ajudes a l’adquisició i rehabilitació de vivendes per a la recuperació i rejoveniment del barri antic

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

És la segona edició d’una iniciativa de l’equip de Govern que ja ha beneficiat 16 projectes amb subvencions per un total de 181.000 €

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha llançat la segona edició de la línia d’ajudes per a l’adquisició i rehabilitació de vivendes en el centre històric del municipi, amb ajudes que en el cas de l’adquisició poden arribar als 18.0000 € i de fins a 20.000 € per a la rehabilitació.

Estem molt satisfets de la posada en marxa d’esta iniciativa que està aconseguint l’objectiu d’estimular la inversió privada en el barri antic de la població, per a la seua recuperació i rejoveniment”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, Fernando Portillo, en la presentació de la nova edició de les ajudes municipals, que “són pioneres a la comarca”.

Estes ajudes contemplen dues línies. Una primera línia orientada a l’adquisició de cases en el centre històric, amb fins a 18.000 euros d’ajuda. “Estan pensades sobretot per a la gent jove i les famílies que vulguen instal·lar el seu domicili habitual en esta zona de la població”, ha remarcat el regidor.

I una segona línia, que és complementària a l’anterior (es poden sol·licitar les dos), encaminada a la rehabilitació de cases, que poden arribar al 35% de la inversió, amb un màxim de 20.000 euros.

Esta és una de les recomanacions de l’estudi encarregat a la Universitat d’Alacant, junt amb les obres de revitalització de la zona centre”, ha destacat l’edil, per a qui “este és un compromís ferm de l’Equip de Govern, que està complint l’objectiu d’aconseguir un centre històric més habitable i atractiu per a les famílies”.

Portillo ha precisat que la convocatòria serà publicada en els pròxims dies pel Butlletí Oficial de la Província (BOP), moment a partir del qual podrà presentar-se la documentació en la Regidoria d’Urbanisme, si bé les subvencions tenen caràcter retroactiu al 20 de novembre de l’any passat i fins a l’1 de novembre de l’actual. Inicialment la partida compta amb 100.000 €, encara que el compromís és ampliar-lo fins a 250.000 amb els romanents de tresoreria.

L’edil ha convidat les persones interessades a obtenir més dades en la Regidoria d’Urbanisme per a conéixer tots els detalls i condicions. Entre estes condicions, destaquen el fet que els immobles per a compra i rehabilitació han de tenir una data de construcció anterior a 1990. A més, les ajudes preveuen el pagament del 40% de la subvenció a compte.