L’Ajuntament estén la subvencions a altres sectors que es van veure perjudicats pel tancament perimetral de la ciutat.

Petrer ha presentat la segona fase del Pla Resistir i destina 575.357 euros en ajudes a comerços locals i professionals de serveis que es van veure greument afectats per les restriccions horàries i el tancament perimetral de la població.

 

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha assenyalat que “darrere de cada comerç, de cada professional i establiment local, hi ha famílies, hi ha somnis i emprenedors als quals ajudarem perquè mantinguen la seua activitat perquè és essencial per a la ciutat”.

Si en la primera fase es va ajudar el sector de l’hostaleria i de l’entreteniment, principalment, en esta ocasió les subvencions es dirigixen a botigues de roba, calçat, electrodomèstics, esports, animals de companyia, joieries, així com a serveis de perruqueria i estètica, entre altres. En total, més de 70 tipus d’activitats diferents sobre la base de les recomanacions del Consell, a més d’altres 16 activitats proposades i consensuades amb l’associació de comerciants de la ciutat.

 

Som un Ajuntament pròxim i sensible amb les necessitats de la població i aspirem al fet que Petrer continue sent un referent comercial a la comarca”, ha indicat l’alcaldessa, que ha recordat que “les quatre setmanes de confinament perimetral ens van donar la vertadera dimensió i la potència que tenim en la cistella de la compra i en l’ús de serveis per clients de tota la comarca”.

Els comerços i professionals que s’adherisquen a esta segona fase del Pla Resistir a Petrer rebran ajudes directes de fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i fins a 200 euros més per cada treballador a càrrec d’estes persones autònomes o empreses, amb un màxim de deu. En el cas que les sol·licituds d’ajuda superen la quantitat consignada per a tal fi, es minoraran de manera proporcional a cadascuna d’elles.

No volem que només accedisquen els que abans presenten la documentació. Volem que els diners arribe a tots els que el necessiten, d’aquí ve que no s’haja establit el criteri de l’ordre d’arribada com si han fet altres ajuntaments”, ha indicat l’alcaldessa que ha informat que les sol·licituds es podran tramitar entre el 20 de maig i el 2 de juny. La Regidoria de Desenvolupament Econòmic mantindrà habilitat el servei d’atenció personalitzada per a resoldre dubtes i ajudar a l’hora d’emplenar els tràmits, a través d’un xat, de la línia telefònica i fins i tot de reunions presencials si foren necessàries.

Irene Navarro també ha destacat el “consens i la unitat de tots els grups polítics” a l’hora de llançar estes noves ajudes que són finançades amb aportació de la Generalitat Valenciana (65,5%), de la Diputació d’Alacant (22,5%) i de l’Ajuntament de Petrer (15%). Representants dels quatre grups municipals que conformen la corporació municipal, a més dels regidors de Desenvolupament Econòmic i Comerç, David Morcillo i Ma. Carmen García, respectivament, han acompanyat l’alcaldessa en la presentació d’estes ajudes.