La Regidoria de Desenvolupament Econòmic busca que els Model siguen una ferramenta útil i d’“impacto” per al sector

Reflexionar sobre el futur dels Premis Model i fer-ho de la mà dels empresaris del sector del calçat i la marroquineria és l’objectiu que s’ha marcat la Regidoria de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer per als pròxims mesos.

David Morcillo, regidor de l’àrea, ha explicat que “la idea que tenim és fer una reflexió de com han de ser els Premis Model en el futur, per a la qual cosa volem aglutinar els empresaris, tornar a involucrar-los en el projecte perquè ells ens diguen què és el que necessiten per al sector”.

El regidor, que ha recordat que, si no haguera sigut per la pandèmia, enguany el certamen arribaria a la seua 25a edició, ha explicat que l’any passat la celebració es va suspendre precisament per la pandèmia perquè, a més de per les limitacions i restriccions en la celebració de qualsevol acte, “en la regidoria decidírem prioritzar la gestió de les ajudes per a atendre l’emergència econòmic social”. La regidoria va ajornar l’organització de l’acte als primers mesos de 2021, “però al gener la situació sanitària va tornar a empitjorar”, ha apuntat Morcillo.

L’edil ha indicat que “el sector, ja des d’abans de la pandèmia, està en una situació delicada i hi ha moltíssims reptes, sobretot relacionats amb el comerç internacional, el màrqueting o el comerç electrònic, temes que, pel que sabem de forma informal, preocupen els empresaris”.

L’objectiu de la regidoria és plantejar uns Model més professionalitzats que siguen d’utilitat per als empresaris i, sobretot, servisquen per a millorar el sector, “ja siga en estes àrees o altres que els empresaris ens diran”. D’aquí ve que els pròxims mesos es plantegen com un temps per a reflexionar a través de reunions amb els empresaris del municipi que permeten agafar idees de cara a la configuració del futur dels Model.

HISTÒRIA DELS PREMIS MODEL

Cal recordar que, històricament, els Premis Model han sigut un concurs de disseny, “aspecte que, de moment, no ens hem plantejat si continuarà o no”, ha apuntat Morcillo, “però sí que tenim clar que ha de ser una cosa que tinga major impacte en el sector”.

En l’última edició dels Premis Model abans de la pandèmia, celebrada a l’octubre de 2019, la regidoria ja va proposar alguns canvis organitzatius en el certamen, amb la inclusió d’un panell d’experts denominat Fòrum Model Experience, que va servir per a analitzar el futur de la marroquineria i el calçat, amb la participació de Juan Ángel Osona, responsable de màrqueting de Indis Calzado; Carlos Haro, dissenyador d’alta costura; Enrique Rubio, gerent de Futurapiel, i Toni Orellana fundador de la “startup” Panddda.

WordPress Video Lightbox Plugin