Amb esta nova inversió es garantitzen els enterraments dels 2 a 4 anys pròxims.

L’Ajuntament de Petrer ha iniciat les obres d’ampliació del Cementeri Municipal per a dotar-lo de nous nínxols i columbaris, així com millorar la pavimentació i l’accessibilitat del camp sant. El regidor de Serveis Generals, Fernando Díaz, ha assenyalat que “esta nova actuació pretén seguir amb el nostre projecte d’anar millorant este recinte i substituint els carrers de terra per formigó imprés, al mateix temps que ens garantim els enterraments per als pròxims anys”.

Concretament, les obres en les quals s’invertiran 328.913 € consistiran en la construcció de 304 nínxols i 126 columbaris en la zona d’ampliació del cementeri de l’any 2015 (la coneguda com a “zona nova”), en la qual ja es disposa de 424 espais d’inhumació, dels quals 380 estan ja ocupats.

La construcció dels nínxols i columbaris es durà a terme en 2 blocs, en dos nivells. Cada bloc edificat albergarà 152 nínxols (19 nínxols per fila, 4 altures en 2 façanes) i 63 columbaris (9 columnes i 7 altures) i es realitzarà seguint les característiques estètiques d’esta zona del cementeri.

Dins del conjunt d’actuacions en esta zona nova del cementeri, es realitzaran a més altres treballs com la instal·lació d’un col·lector de pluvials per a millorar l’evacuació d’aigües de pluges; l’execució de paviments en tota l’ampliació de l’any 2015, per a millora de l’accessibilitat i qualitat de les zones de pas per a usuaris.

A més, com a millores oferides en el procés de licitació, l’empresa constructora executarà un total de 2.000 m² de paviments en la zona antiga, des de l’entrada al recinte fins a la zona de la Capella, amb les mateixes terminacions de paviments que en l’última intervenció de l’any 2017, millorant també els accessos a nínxols enterrats i renovant els accessos a estos.

L’edil ha indicat que “esta nova actuació suposa continuar millorant el cementeri i convertir-lo en un lloc còmode i accessible on venim a recordar els nostres difunts”. A més, davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants, la regidoria que dirigix Fernando Díaz ha actuat un protocol per a intensificar les labors de neteja i manteniment. Enguany, a diferència de l’anterior per la pandèmia, no hi haurà control d’accessos ni limitació d’aforaments, si bé es recomana acudir amb màscara.

Les obres que s’executaran, i que estaran acabades previsiblement en el primer trimestre de l’any 2022, han rebut una subvenció tramitada per l’àrea de Serveis Generals, englobada en les ajudes del denominat Pla +A prop 2020 i va ser concedida per la Diputació Provincial d’Alacant amb un import de 289.276 €, i una aportació municipal de 39.637,05 €.

WordPress Video Lightbox Plugin