Petrer invertirà prop d’1 milió d’euros en diverses obres que permetran impulsar el sector de la construcció local

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El pressupost contempla una inversió de 100.000 euros a l’Escola Municial Infantil “Els Peixos”

927.833 euros és el pressupost que ha previst l’Ajuntament de Petrer per a les actuacions de les inversions financerament sostenibles de 2020, tal com han informat aquest matí l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda.

Hem previst una quantitat important de xicotetes actuacions necessàries en el nostre municipi amb l’objectiu transversal que aquestes obres puguen ser realitzades per empreses locals i, d’aquesta manera, donar un impuls al sector, després d’aquests mesos tan difícils”, ha assenyalat l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro.

L’alcaldessa també ha apuntat que “les actuacions previstes responen a les peticions i necessitats de veïns i veïnes i hem tractat de satisfer-ne el major número amb el pressupost disponible”.

Ramón Poveda, regidor d’Hisenda, ha desgranat la planificació de les inversions previstes, i ha destacat que “les àrees de Servicis Generals, Esports, Urbanisme i Educació són les que compten amb major pressupost”.

Entre les inversions de Servicis Generals, el pressupost total del qual ascendeix a 346.010 euros, destaca la inversió de 60.000 euros en l’adequació de diverses àrees infantils del municipi, així com els prop de 200.000 euros que es destinaran a obres de clavegueram, adequació de paviments en voreres, supressió de barreres arquitectòniques i reasfaltat de diversos trams de carrers.

En l’àmbit esportiu, es realitzaran diverses millores en diferents instal·lacions esportives amb una inversió total pròxima als 150.000 euros. Entre les actuacions, s’ha previst la reforma de la cantina del poliesportiu, la substitució de xarxes en les pistes de frontenis o la remodelació de la gespa de les pistes de pàdel i tenis, entre altres.

Quant a les inversions d’Urbanisme, Poveda ha destacat l’asfaltat del recentment obert pàrquing de l’avinguda Madrid o els treballs d’accessibilitat en el barri Sant Josep.

A més, també s’han previst altres actuacions menors en les àrees de Mercats, amb l’arreglament de lavabos i magatzems del Mercat de la Frontera; en Medi Ambient, amb una actuació de prevenció d’incendis forestals en el nucli rural de Puça; en Cultura i en Participació Ciutadana.

ESCOLA MUNICIPAL INFANTIL “ELS PEIXOS”

En aquest paquet d’inversions financerament sostenibles, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Petrer també ha volgut donar resposta a una demanda educativa de fa temps com són les obres de millora a l’Escola Municipal Infantil “Els Peixos”.

S’ha consignat una partida de 100.000 euros per a poder dur a terme una primera fase d’obres que “si tot va bé, podrien dur-se a terme durant l’estiu de 2021, aprofitant les vacacions escolars”.