Petrer invertirà 402.000 € en la millora dels polígons industrials de Salinetes i Guirnei

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El regidor de Desenvolupament Econòmic destaca el comportament de l’ocupació en la població, després de baixar dels 3.000 parats, la xifra més baixa de les dos últimes dècades

El regidor de Desenvolupament Econòmic de Petrer, David Morcillo, ha anunciat una nova inversió total de 402.000 € per a la renovació i millora dels polígons industrials de Salinetes i el Guirnei. L’edil ha destacat la baixada històrica de l’atur a la ciutat, per davall dels 3.000 aturats, segons les dades de Labora de l’últim mes, i ha assenyalat que “no teníem una dada d’atur tan baixa des de fa dues dècades i este és un dels objectius de l’equip de Govern per a acabar amb esta xacra de l’atur i que hi haja més oportunitats d’ocupació”

Segons les dades recollides pel servei valencià d’ocupació, des que hi ha registres l’any 2005 no es produïa una xifra d’atur per davall de les 3.000 persones, que va arribar a alcançar la xifra de 5.588 aturats l’any 2010. 

El pla d’actuació que ara ha presentat el regidor per a millorar les zones industrials inclou diverses mesures per a incrementar la funcionalitat i l’atractiu del polígon de Salinetes. Amb una inversió de 210.123 €, dels quals
165.518,90€  procedixen d’una subvenció de l’IVACE. Destaca la creació d’un nou aparcament, millores en la il·luminació i l’enjardinament del carrer Arenal. Així mateix, s’afegirà un carril bici i es reforçarà la seguretat amb la instal·lació d’una càmera addicional de CCTV.

L’aparcament, l’objectiu del qual és millorar la capacitat d’estacionament de la zona, comptarà amb un perfilat de terreny, aplicació d’emulsió asfàltica, mescla bituminosa i la inclusió de marques viàries i senyals de trànsit per a una delimitació i ús correctes.

La il·luminació també serà un focus d’atenció, amb la instal·lació d’una segona línia de llums per a augmentar la visibilitat i seguretat en el carril bici, la zona verda i l’aparcament. La zona verda es beneficiarà del desbrossament de superfícies, plantació d’arbres, la col·locació de lluminàries LED, així com la incorporació de bancs i papereres selectives. La creació del carril bici suposa un altre punt clau, amb la construcció de vorades, col·locació de llastre artificial i plantació d’arbres. S’assegurarà una senyalització adequada al carrer i en la zona d’aparcament.

Morcillo confia que esta inversió serà “un impuls per a l’economia local i permetrà la millora en la qualitat de l’espai de treball per a les empreses i els treballadors de la zona”.

D’altra banda, es duran a terme diverses millores en el polígon industrial del Guirnei, amb una inversió de 192.419 €, dels quals 159.243 € estan subvencionats per l’IVACE. L’actuació se centrarà a l’avinguda Prevere Conrado. En primer lloc, s’actuarà sobre l’enllumenat públic, reemplaçant totes les lluminàries i alguns bàculs per tecnologia LED més eficient, la qual cosa permetrà un significatiu estalvi energètic. Aquesta millora beneficiarà al 100% de les empreses i usuaris del polígon industrial.

En segon lloc, es realitzarà una millora viària i de la zona d’aparcament en la FASE 2 de l’avinguda. Això inclourà la reordenació de l’espai d’estacionament, la millora de l’accessibilitat viària i la continuïtat de les voreres i recorreguts per als vianants. També es durà a terme la regeneració de jardineres, voreres, rebaixes i reasfaltats necessaris. Esta actuació també beneficiarà el 100% de les empreses i usuaris del polígon industrial.

A més, es realitzarà una millora de les zones verdes en els trams de l’avinguda que compten amb jardineres, a través de la remodelació i regeneració paisatgística dels parterres.  Finalment, es reposarà la senyalització horitzontal vial en la FASE 2, tant en el polígon industrial com en l’àrea d’influència de la zona d’actuació. Això inclou repintar passos de vianants, línies de delimitació de carril, límits de velocitat, entre altres, amb l’objectiu de millorar la seguretat tant per als vehicles com per als vianants.