L’Ajuntament amplia els punts de recollida selectiva també a l’interior d’edificis municipals.

Les dades sobre recollida selectiva de paper i cartó d’una banda i d’envasos lleugers (botelles, envasos i bosses de plàstic, llandes de beguda i de conserva, tetrabric, etc) indiquen que durant l’últim any del qual es disposa informació, l’any 2018, s’ha incrementat la recollida en més d’un 20% a Petrer, segons les dades que ha fet públics el Consorci del Pla Zonal de Residus 8-A al qual pertany el municipi.

Una bona dada que l’edil de Servicis Generals i Medi Ambient, Fernando Díaz, atribueix al fet que “cada vegada hi ha una major conscienciació sobre la importància de separar el fem en origen i portar al contenidor aquell que es pot reciclar”, encara que ha matisat que “hem de continuar treballant en aquesta línia per a incrementar aquestes dades ja que, a més de ser bons per al medi ambient, suposa també un estalvi de costos en reduir el volum de residus que es porten a la planta de fem”.

Segons les dades del Consorci en 2018, a Petrer es van recollir 284.480 quilos d’envasos lleugers, un 20% més que en 2017 quan es van recollir 227.920 quilos. Aquesta quantitat suposa una aportació de 8,2 quilos per habitant. També en la recollida de paper-cartó, als contenidors blaus, s’ha experimentat un notable increment superant, en aquest cas, el 22% respecte a l’any 2017. Concretament l’any passat es van recollir 229.410 quilos, amb una aportació mitjana de 6,6 quilos per habitant i any, enfront dels 179.600 quilos de l’any anterior.

A més, la regidoria de Servicis Generals, en col·laboració amb el Consorci CREA i Ecoembes, ha posat en una vintena de punts als edificis municipals papereres per a la recollida selectiva tant de paper-cartó com d’envasos lleugers. Aquests xicotets contenidors, que són fàcilment instal·lables i transportables, s’han col·locat en les dues biblioteques públiques, el Museu Dámaso Navarro, l’Oficina de Turisme, edificis culturals com l’Espai Blanc, als tres poliesportius, el camp de futbol, al centre Clara Campoamor, la Policia Local i les dependències de Comerç, Medi Ambient, Servicis Socials, OMIC i a la Casa Consistorial, entre altres.

El regidor ha destacat que “estem compromesos a l’hora d’aconseguir els objectius de reciclatge proposats en el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, per a això hem d’elevar encara més la recollida i fer-ho cada vegada més fàcil a tots els veïns i veïnes de Petrer”.

WordPress Video Lightbox Plugin