El pressupost passa de 58.000 euros en 2019 a 73.200 en 2020
El termini de sol·licitud de les subvencions està obert fins al 15 de novembre

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Petrer ha augmentat en un 20% respecte a l’any anterior el pressupost destinat a ajudes públiques municipals per als clubs esportius de la localitat. En concret, l’import passa de 58.000 euros en 2019 a 73.200 en 2020.

Després de l’aprovació de les bases reguladores d’aquestes subvencions, hui mateix s’ha obert el termini de sol·licitud, fins el pròxim 15 de novembre. Tota la documentació es podrà trovar en l’àrea d’Esports de la web www.petrer.es.

La regidora de l’àrea, Patricia Martínez, ha volgut destacar que, des de 2017, l’increment ha sigut superior al 40%, ja que en 2017 es destinaven 46.200 euros a aquesta partida. L’edil d’Esports ha destacat que “la promoció de la pràctica esportiva i dels esportistes i clubs de Petrer és un dels nostres objectius prioritaris com ho demostra la consolidació d’aquest programa de subvencions i l’increment que en aquest any durem a terme”. També ha indicat que “deixem clar una vegada més que aquest equip de govern aposta per l’esport, ja que per primera vegada hem superat el milió d’euros en pressupost per a aquest any 2020”.

Segons ha explicat l’edil, aquest increment ve justificat per dos motius. D’una banda, oferir el màxim suport a l’esport local en un moment de dificultat generalitzada. “Sabem que la situació per la qual estan passant els nostres clubs és delicada i volíem aportar el nostre granet d’arena perquè tingueren una mica més d’oportunitat i pogueren recuperar la part econòmica en la qual s’estan veient afectats per la baixa capacitat de patrocini”.

El segon motiu és que a Petrer, en els últims anys, s’ha incrementat el nombre de clubs esportius, “per la qual cosa també són més els clubs sol·licitants d’aquestes ajudes”, ha manifestat la regidora, que ha volgut destacar que “són ja quasi 30 clubs , fins i tot un de patinatge que ha començat a entrenar en la pista de Sant Ferran”.

Com en anys anteriors, existeixen dues línies de subvencions. Una primera destinada al foment ordinari de les disciplines i activitats esportives; i una segona línia orientada a donar suport als esdeveniments esportius extraordinaris.

A més de facilitar tota la documentació en la pàgina web de l’Ajuntament, des de la regidoria s’enviarà un correu explicatiu amb la informació a tots els clubs esportius del municipi i “també els oferirem la possibilitat d’organitzar una reunió per a explicar-los els detalls i entregar-los qualsevol documentació que necessiten”, ha aclarit Martínez.

WordPress Video Lightbox Plugin