Es tracta dels programes EMCUJU i ECOVID, que establixen contractes d’un any de duració.

L’Ajuntament de Petrer ha incorporat 57 professionals i treballadors de diferents especialitats a la seua plantilla amb una inversió d’1.175.000 €, de fons europeus que són gestionats per la Generalitat Valenciana.

Es tracta dels programes d’ocupació EMCUJU i ECOVID en els quals s’establixen contractes d’un any de duració i que són “una magnífica oportunitat per a millorar els serveis que presta l’Ajuntament a la població, i al mateix temps que estos professionals s’integren en el món laboral”, ha explicat el regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo.

L’edil ha explicat que en total seran prop de 60 llocs de treball, en contractes d’un any de duració, tant per a menors com majors de 30 anys d’edat mitjançant dos programes: ECOVID i EMCUJU. La definició dels llocs de treball està encara per decidir però el regidor ha posat de manifest la importància que “els aturats se cercioren que estan inscrits en Labora”.

Per al programa ECOVID, dirigit a majors de 30 anys, s’han concedit 728.920,17€ i s’han contractat 40 persones: 18 auxiliars administratius, 11 conserges, 3 oficials d’obra, 1 oficial de ferreria, 1 oficial de fontaneria, 4 oficials de pintura, 1 mantenidor d’edificis i 1 peó de neteja. Morcillo ha indicat que el públic objectiu són parats de llarga duració i, de manera especial, aquelles persones a partir de cinquanta anys que necessiten cotitzacions per a accedir a la jubilació.

D’altra banda, a través del programa EMPUJU, dotat amb 446.879,52 €, s’han contractat 17 persones: 1 arqueòleg, 1 dissenyador gràfic, 1 enginyer d’obres públiques, 2 gestors de xarxes socials, 1 animador sociocultural, 3 educadors infantils, 3 treballadors socials, 1 auxiliar d’informàtica, 4 peons de neteja. En este cas, el programa es dirigix a menors de 30 anys d’edat, sense cap o poca experiència laboral, amb l’objectiu que puguen tenir una primera oportunitat i que el seu pas per l’Ajuntament els servisca en el currículum per a acreditar experiència i poder optar a altres treballs.